Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Led na Prýglu je tenký. Přesto na něj vstupují i rodiče s dětmi, dva lidé už se propadli

Neuběhl ani den od varovné výstrahy strážníků, aby lidé nevstupovali na led Brněnské přehrady, přesto se najde spoustu lidí, kteří se rozhodli zbytečně riskovat svůj život. Podle strážníků mezi nimi byli i rodiče s dětmi. Minimálně dva lidé se již tento týden ledem na Prýglu propadli.

Strážníci z poříční jednotky městské policie tak znovu naléhavě nabádají návštěvníky přehrady i jiných vodních ploch, aby v žádném případě nevstupovali na led. „Již dnes se několik jednotlivců odvážilo po vodní hladině přehrady pohybovat, ať už pěšky, nebo na bruslích. Byli mezi nimi například i rodiče s dětmi na saních," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci přitom v posledních hodinách objevili už dva otvory v ledu, které evidentně vznikly jeho prolomením. Od děr vedly stopy nasvědčující tomu, že se do vody propadl člověk a doplazil se na břeh.

Jeden takový otvor našli strážníci v oblasti Kozí horky, druhý nedaleko přístaviště. V jejich blízkosti se již nikdo nenacházel.

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky led, prýgl, propadnutí, výstraha, Brněnská přehrada, Kozí horka

Led na Prýglu je tenký. Přesto na něj vstupují i rodiče s dětmi, dva lidé už se propadli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.