Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nezkoušejte stoupat na led, ani na něj neházejte kameny, varují strážníci před vstupem na Prýgl

Ačkoliv venku již několik dní ustavičně mrzne, brněnští strážníci významně varují před pokusy vstupovat na led vodních ploch. Riziko propadnutí na většině míst totiž podle strážníků hraničí s jistotou.

Teploty na jižní Moravě v posledních týdnech stabilně padají pod nulu i přes den. U mnoha lidí to tak může vyvolat pocit, že je led na vodních plochách dostatečně silný. Zdání však klame. 

Strážníci upozorňují, že momentálně je extrémně nebezpečné na zamrzající plochy vstupovat. „Městská policie současně žádá všechny, kdo se vydají do okolí vodních ploch, aby na hladinu neházeli kameny," vyzval mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Házením kamenů lidé každý rok ověřují pevnost ledu, tím však led výrazně poškozují a navíc brání jeho zpevnění podél břehů. „Stavy ledu mohou lidé pohodlně sledovat již od prvních měření na webových stránkách i facebookovém profilu Městské policie Brno," upozornil Ghanem. 

První letošní měření strážníci na Brněnské přehradě provedou v pátek dopoledne. O stavu ledu na vodních plochách jižní Moravy vás budeme pravidelně informovat.

Foto MP Brno

Štítky led, prýgl, brněnská přehrada, měření, vodstvo, Jihomoravský kraj, HC Kometa Brno

Nezkoušejte stoupat na led, ani na něj neházejte kameny, varují strážníci před vstupem na Prýgl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.