Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnskou ZOO čeká řada novinek. Lední medvědi dostanou nový bazén, vznikne lanovka nebo dinosauří cesta

Návštěvníci brněnské ZOO se mohou v letošním roce těšit na řadu novinek. Před dokončením je expozice Žijí tu s námi, která se bude zaměřovat na zvířata z českého a moravského prostředí. Probíhá také realizace nového výběhu pro šimpanze. Prostředí se zvelebí také ledním medvědům, kterým se do konce roku otevře nový bazén.

Dvě nové expozice, jedna věnována dinosaurům

„Brněnská ZOO letos připravuje několik novinek, některé z nich se už realizují. Z pozice města se finančně podílíme na přístavbě výběhu pro žirafy. Dále také na oplocení areálu, abychom staré pletivo nahradili pevnějším dřevěným ohrazením. Spolupracujeme také na přípravě dvou expozicí. První z nich se zaměřuje na pižmoně. Druhá z nich bude atraktivní především pro děti, nese název Výlet do pravěku a bude představovat již vyhynulé tvory včetně mamutů a dinosaurů. Zajímavá je také připravovaná Virtuální zoo, která skrze moderní technologie umožní návštěvu brněnské zoo z prostoru staré radnice při ulici Radnická,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík(KDU-ČSL).

Nový bazén pro lední medvědy

Město na realizaci zmiňovaných projektů přispěje více než 22 miliony korun. Kromě zmiňovaných projektů, které jsou spolufinancované městem, připravuje ZOO další novinky na své náklady. Mezi ně patří nové stáje pro pštrosy, nový bazén pro lední medvědy, přestavba voliér pro opice nebo vybudování toalet pro invalidní návštěvníky.

Nový vstup od Kníniček, lanovka

Brno také přispěje deset milionů na přípravu dokumentací nových projektů. „Významným počinem je připravovaná sekce Arktida-Klondike, kterou by mělo být možné navštívit i pomocí lanovky. Dále připravuje projektovou dokumentaci na sekci Himaláj a na třetí etapu výběhu pro šimpanze. Připravujeme také nový vstup s parkovištěm v Kníničkách. Našim cílem je, aby brněnská ZOO byla příjemným místem pro všechny návštěvníky, rodiny s dětmi, seniory, ale také pro samotná zvířata,“ dodal Hladík.

Foto Zoo Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky brno, zoo, lanovka, expozice, změny, plány, lední medvědi, bazén, Zoologická zahrada Brno, medvěd lední, lanová dráha, projekt, Petr Hladík, KDU-ČSL, Himálaj

Brněnskou ZOO čeká řada novinek. Lední medvědi dostanou nový bazén, vznikne lanovka nebo dinosauří cesta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.