Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Na Merhautově v pondělí večer hořelo. Policisté zachránili dívku, která ležela na zemi v bezvědomí

Všechny bezpečnostní složky zasahovaly v pondělí po 18. hodině na Merhautově ulici v Brně. Na linku 158 totiž zavolala vystrašená patnáctiletá slečna, že je v jejím bytě dým a nemůže se dostat ven. Operační důstojník na místo do Merhautovy ulice okamžitě vyslal nejbližší policejní vozy, hasiče a záchranáře.

Policisté dorazili na místo jako první. Vběhli do domu, našli byt, ze kterého šel dým a společnými silami vykopli dveře. Z bytu se vyvalil oblak kouře a policisté přes minimální viditelnost začali s prohledáváním zadýmených místností.

V místnosti za kuchyní, ve které začalo hořet ohřívané jídlo, našli na podlaze schoulenou dívku, která nereagovala na oslovení. Jeden z policistů ji pak v náručí vynesl ven z bytu. Cestu jistil poslední ze zasahujících policistů, který stál u dveří a hlasitými povely všechny navigoval k východu.

„O patro níže jsme slečnu předali hasičům, kteří dorazili na místo," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Záchranáři se pak postarali jak o dívku, tak i o jednoho ze zasahujících policistů, oba se nadýchali kouře. Vzápětí dorazila na místo matka dívky, kterou policisté uklidnili, že je dcera mimo nebezpečí.

Foto PČR/HZS JMK

Štítky Brno, merhautova, požár, Pavel Šváb

VIDEO: Na Merhautově v pondělí večer hořelo. Policisté zachránili dívku, která ležela na zemi v bezvědomí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.