Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Perla mezi vinohrady. U Znojma vyroste moderní vinařské centrum za desítky milionů

Zbrusu nové lákadlo pro milovníky vinařské turistiky nabídne od léta Vinarštví Lahofer ve vinicích nad Dobšicemi na okraji Znojma. Hlavní atrakcí nově vznikajícího vinařského centra bude specificky tvarovaná střecha, která poslouží i jako letní amfiteátr.

Tanky s kapacitou 700 tisíc litrů vína

Nové reprezentativní centrum Vinařství Lahofer by mělo být dokončeno do léta letošního roku. Návštěvníci v něm nahlédnou do výroby. „Základem pro naše vinařství bude nová výrobní hala s kapacitou tanků okolo sedmi set tisíc litrů," řekl Hodonínskému deníku obchodní ředitel vinařství Daniel Smola.

Filmy, divadlo, koncerty

Dominantou stavby bude přitom střecha, která bude sloužit jako letní amfiteátr. „V sezoně tu chceme pořádat koncerty, divadla a promítat filmy," dodal Smola. Součástí moderní stavby bude také reprezentativní centrum i administrativní zázemí společnosti.

Návrh z dílny oceňovaných brněnských architektů

Návrh nového vinařského centra Lahofer vznikl v oceňovaném brněnském studiu Chybik+Kristof. Architekti Chybík a Krištof v minulosti slavili úspěch především s návrhem českého pavilonu na milánském Expu v roce 2015.

Brňané se s jejich prací setkali například na adventních trzích na Moraváku nebo u železné konstrukce Německého domu v rámci festivalu Meeting Brno z léta 2017 opět na Moravském náměstí.

Foto Chybik+Kristof Associated Architects, Vinařství Lahofer

Štítky Vinařství Lahofer, víno, centrum, vinohrady, Dobšice, Chybik+Kristof, Znojmo, léto, vinice, Vinařství LAHOFER, a.s., Brno, Světová výstava, Německý dům (Ostrava)

FOTO: Perla mezi vinohrady. U Znojma vyroste moderní vinařské centrum za desítky milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.