Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Aqualandu Moravia postaví tobogán podobný horské dráze. Voda v něm poteče i do kopce

Akvapark v Pasohlávkách na Brněnsku, který je nejnavštěvovanější turistickou atrakcí jižní Moravy, bude letos znovu rozšiřovat za desítky milionů korun venkovní část. Nabídku atrakcí doplní netradiční tobogán, který ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký přirovnává k horské dráze. Voda díky síle proudu nepoteče jen dolů, ale částečně i do kopce. Tobogán bude měřit 242 metrů a půjde o nejdelší atrakci, který akvapark nabídne.

„Podobnou atrakci najdou lidé například v americkém Texasu. Start bude ve výšce téměř 17 metrů, 77 metrů z celkové délky je do kopce. Zatím nelze říct, kdy se projedou první lidé, protože po dostavbě je potřeba důkladné testování," řekl Pavlacký. Tobogán budou stavět Kanaďané a jezdit na něm budou jednotlivci či dvojice ve člunu. V areálu jsou nyní dva tobogány fungující v letní sezoně, měří 110 a 84 metrů.

Další investice za 17 milionů korun mají směřovat do relaxační části, nově zde vznikne panoramatická sauna s vířivkou a rekonstrukce se dočká balneo zóna. Akvapark se otevíral před šesti lety.

Loni přijelo do akvaparku 720.000 lidí, nejvíce za dobu existence. Loňské zvýšení počtu návštěvníků jde na vrub novým venkovním bazénům, které byly otevřené i mimo letní sezonu. Velkou část klientely tvoří Rakušané a Slováci.

Součástí areálu je i hotel, který loni využilo 18.500 lidí, z čehož 40 procent tvořili cizinci. Snahou vedení akvaparku jsou každoroční investice do rozšíření nabídky služeb a atrakcí, od otevření se zatím každoročně pohybují v milionech až desítkách milionů korun.

Autoři | Foto Aqualand Moravia

Štítky Aqualand Moravia, kopec, aquapark, Jihomoravský kraj, Pasohlávky, Brněnsko, Texas, horská dráha

V Aqualandu Moravia postaví tobogán podobný horské dráze. Voda v něm poteče i do kopce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.