Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podmínky pro lyžování jsou na jižní Moravě ideální

Sníh, který připadl v posledních dnech, učinil atraktivnějším lyžování i v Jihomoravském kraji. Areály jsou v plném provozu, zájem o lyžování vzrostl.

O víkendu spustili vlek poprvé v letošní sezoně v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku. „V tuto chvíli jsou podmínky pro lyžování naprosto ideální, lidé si to pochvalují. Především o víkendu tu bylo plno," uvedl za areál Josef Kšica. Doplnil, že na sjezdovce leží v průměru asi 50 centimetrů sněhu, svah ale ještě zasněžují a chystají zásobu dalšího sněhu. Areál je ve všední dny otevřený od 9:00 do 20:00, o víkendu se lyžuje už od 8:00.

Ideální podmínky pro lyžování hlásí i Olešnice na Blanensku, kde na sjezdovce leží podle správce areálu v průměru 70 centimetrů sněhu. „Připadlo zhruba 15 centimetrů přírodního. Na svahu je to mix s technickým sněhem. Jezdí se výborně," uvedl Jílek. Návštěvnost je podle něj vysoká, na začátku týdne se ale na ni podepsala špatná sjízdnost silnic na Blanensku. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 21:00, o víkendu od 8:00.

Nádherně se podle správce areálu Jaroslava Stávka lyžuje i v Němčičkách na Břeclavsku. Připadlo asi deset centimetrů přírodního sněhu, sjezdovka je pokrytá asi 35 centimetrovou vrstvou sněhu. „Poctivě ale dosněžujeme, především ve vrchní části je to potřeba," uvedl Stávek. Veřejnost si do Němčiček na sjezdovku mezi vinohrady může přijet zalyžovat ve všední den od 9:00 do 19:00, o víkendu od 13:00 do 19:00.

Výborné podmínky pro lyžování nabízí i areál ve Filipově údolí na Hodonínsku. Areál po kratším přerušení na přelomu roku znovu spustil provoz o víkendu, na svahu nyní leží od 20 do 55 centimetrů sněhu. Otevřený je každý den od 9:00 do 20:00.

Okolo půl metru sněhu si lidé užijí také na Stupavě na Uherskohradišťsku. Areál je otevřený od 8:30 do 20:30. 

Autoři | Foto Ski Olešnice

Štítky lyžování, ski areály, Olešnice, Němčičky, Stupava, Jihomoravský kraj, sjezdovka, svah, okres Blansko, Hodonín, Kunštát

Podmínky pro lyžování jsou na jižní Moravě ideální  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.