Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno chce na místě parkoviště v ulici U Penzionu postavit 150 bytů

Brno plánuje výstavbu 150 bytů v ulici U Penzionu, kde je nyní parkoviště. Odhadované náklady jsou 450 milionů korun, řekl dnes novinářům náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD). Část bytů by sloužila pro družstevní bydlení, ale také seniorům, pro sociální účely nebo pro mladé rodiny jako startovací byty. Se stavbou se počítá v letech 2022 až 2023.

O využití plochy pro stavbu bytů rozhodli brněnští radní. Ulice U Penzionu je v městské části Starý Lískovec a je součástí rozvojového území Západní brána, které město určilo jako vhodné pro stavbu bytů. „V uplynulých dvou letech se uskutečnilo několik jednání v Kanceláři architekta města Brna o výstavbě v této lokalitě. Projekt je od počátku komunikovaný s městskými částmi Bohunice a Starý Lískovec," uvedl Pospíšil.

Družstevní bydlení, sociální, startovací a bezbariérové byty

Vzniknou různé byty. „Chceme tam postavit asi 70 bytů pro družstevní bydlení, deset sociálních bytů, 30 startovacích pro mladé rodiny, 30 bytů bude sloužit pro seniory a deset bude bezbariérových," řekl Pospíšil. Podle něj bude součástí i několik pater garáží, které by měly nahradit parkovací místa. „Díky tomu by měl být dostatek parkovacích míst jak pro stávající uživatele, tak pro ty z nových domů," dodal Pospíšil.

Bytový odbor magistrátu se chystá ve spolupráci s Kanceláří architekta města Brna a městskou částí připravit a vyhlásit architektonickou soutěž o návrh podoby výstavby.

Brno vlastní na 29.000 bytů. Tvoří asi 15 procent z celkového bytového fondu ve městě. Zbytek je v soukromém vlastnictví. Většinu bytů města mají na starosti městské části, kterých je 29.

Autoři | Foto Google Maps, MMB

Štítky Brno, penzion, Oliver Pospíšil, stavba, bydlení, ČSSD, Starý Lískovec, Brno-Bohunice

Brno chce na místě parkoviště v ulici U Penzionu postavit 150 bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.