Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Partička jela taxíkem na Mendlák, místo zaplacení se dala na útěk. Taxikář a strážníci je dohnali

Nečekané procvičení fyzičky čekalo o pondělní noci brněnského taxikáře. Svezl partu lidí autem, po příjezd na Mendlovo náměstí se však všichni rozutekli. Část taxikář stihl pochytat sám, s ostatními pomohli strážníci.

Strážníky na Mendlovo náměstí zavolal jednatřicetiletý řidič žlutého taxíku. Když přijeli na místo, opodál stojící svědek jim řekl, že se ještě před jejich příjezdem taxikář rozběhl za neplatícími zákazníky.

Strážníci se tak vydali směrem, který jim kolemjdoucí ukázal a na Veletržní ulici narazili na řidiče, kterému se podařilo dohonit čtyřiadvacetiletého neplatícího cestujícího.

Ten hlídce vysvětlil, že jízdné měl zaplatit další z cestujících, který ale prý zjistil, že u sebe nemá peníze a všichni tři zákazníci se tak dali na útěk. „Podezřelý u sebe neměl doklady a strážníci tak kvůli ztotožnění přivolali na místo státní policisty," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Po jejich příjezdu se vydali hledat zbylé dva cestující a za pár minut uviděli dvaatřicetiletou ženu, která odpovídala popisu udanému taxikářem. „I ona přiznala, že neměla na zaplacení a k útěku ji dohnala obava z vyšetřování," dodala Kadrnožková. 

Ženin strach byl opodstatněný, jelikož byla v celostátním pátrání. „Policisté si ji proto převzali a strážníci taxikáři vysvětlili, jakým způsobem se může domáhat náhrady škody," uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky taxi, mendlovo náměstí, strážníci

Partička jela taxíkem na Mendlák, místo zaplacení se dala na útěk. Taxikář a strážníci je dohnali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.