Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brnopas otevírá vilu Tugendhat. Majitelé turistické karty budou mít do vily přednostní vstup

Městská turistická karta BRNOPAS uzavírá svou pilotní sezónu a začíná vyhlížet druhou. Po končící výstavě Alfonse Muchy na výstavišti nabídne návštěvníkům další trhák – přednostní vstup do jediné brněnské památky zařazené na seznamu UNESCO – vily Tugendhat.

Z původních 41 partnerských institucí se po prvním roce fungování Brnopasu rozrostla spolupráce o další tři instittuce. Mezi nimi je také vila Tugendhat. V letošním roce zaručoval BRNOPAS svým držitelům vstup zdarma do její zahrady. Dostat se totiž až dovnitř funkcionalistického skvostu není nic snadného.

Na Tugendhat se čeká i měsíce

Omezená kapacita prohlídek a enormní zájem mají za následek dlouhou čekací lhůtu na rezervace. V sezóně se může protáhnout až na několik měsíců. Pokud s tím turista nepočítá, většinou má po příjezdu do Brna smůlu a do vily se nedostane. V roce 2019 se zájemcům otevře jedinečná příležitost.

S BRNOPASEM si koupí vstupenku do vily Tugendhat přímo na infocentru TIC a navštívit ji může ihned poté. „Věříme, že tuto nabídku ocení nejen ti, kteří cestují spontánně a nemají itinerář výletu vyřešený čtvrt roku dopředu," uvedl v tiskové zprávě Jan Gerych z Turistického informačního centra.

„Jedinečnost vily Tugendhat spočívá i v jejím umístění a nepřekonatelném výhledu na Brno s jeho dominantami. Jsem ráda, že se podařilo s vilou prohloubit spolupráci, protože s BRNOPASEM bude vaše prohlídka města právě tak nezapomenutelná jako z obýváku rodiny Tugendhatových,“ okomentovala manažerka BRNOPASU Kateřina Šimčíková.

Sleva na hlavní brněnské památky

Brno však není jen o vile Tugendhat. BRNOPAS vám zajistí výhodný vstup i do dalších zásadních památek, institucí a atrakcí. Už samotná brožura může fungovat jako seznam toho nejlepšího ve městě, co by žádný návštěvník neměl minout. Za připomínku jistě stojí hrad Špilberk (sleva 20%), věž staré radnice (sleva 50%), kostnice u sv. Jakuba a Labyrint pod Zelným trhem (oboje sleva 20%), Mincmistrovský sklep, Muzeum romské kultury nebo Diecézní muzeum (všechny tři zcela zdarma) a VIDA Science Centrum (sleva 20% pro dospělé a dítě do 15 let zdarma).

BRNOPAS je k dostání na všech infocentrech TIC a ve vybraných ubytovacích zařízeních. Existuje ve variantách na jeden, dva a tři dny. Ke kartě si může návštěvník dokoupit i jízdné do městské hromadné dopravy a mít tak vše potřebné pohromadě. Celou funkci lze nahrát dokonce i na kreditní kartu a tím pak použití ještě víc zjednodušit. Nákup je samozřejmě možný i online, a to prostřednictvím stránky www.gotobrno.cz/brnopas.

Foto TIC Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky brnopas, vila Tugendhat, vila, Alfons Mucha, Světové dědictví UNESCO, Brno, Muzeum romské kultury

Brnopas otevírá vilu Tugendhat. Majitelé turistické karty budou mít do vily přednostní vstup  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.