Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno postaví za desítky milionů bytové domy s byty pro mladé rodiny

Brno za 48 milionů korun postaví dva bytové domy ve Valchařské ulici. Bude v nich 15 bytů, řekl novinářům náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD). Podle něj by práce měly být hotovy ve druhé polovině roku 2020, pokud nenastanou komplikace. Byty budou sloužit jako startovací pro mladé rodiny.

Oba domy budou mít čtyři nadzemní podlaží. „V jednom vznikne šest bytů o velikosti 2+kk. V prvním nadzemním podlaží bude také vstupní hala, zázemí a tři parkovací místa," uvedl Radek Štěpánek z tiskového oddělení brněnského magistrátu.

Koncem loňského roku rada města odstoupila od původně vybraného zhotovitele tohoto domu. „Důvodem bylo dlouhodobé odkládání začátku stavby z důvodu rekonstrukce Valchařské ulice a navýšení cen stavebních prací. Zhotovitel nebyl schopný zaručit provedení díla za nabídkovou cenu," uvedl Štěpánek.

Proto město udělalo jedno výběrové řízení na zhotovitele obou domů. Ve druhém domě má být devět bytů. „Ve druhém a třetím patře budou dva byty o velikosti 3+kk a jeden byt o velikosti 2+1. Ve čtvrtém patře bude jeden byt o velikosti 3+kk, jeden byt 2+1 a jeden byt 2+kk," přiblížil Štěpánek. Dodal, že v prvním podlaží budou společné technické prostory a garáže s parkovacími místy pro devět aut.

Brno vlastní asi 29.000 bytů, což činí asi 15 procent z celkového počtu bytů ve městě. Zbytek je v soukromém vlastnictví. Většinu bytů Brna spravují městské části, kterých je v Brně 29.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky valchařská, startovací byty, domy, Brno, dům, Radek Štěpánek, Oliver Pospíšil, ČSSD, bytový dům

Brno postaví za desítky milionů bytové domy s byty pro mladé rodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.