Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotka basketbalového hřiště s kačírkem byl povedený vtípek, ve skutečnosti jde o workoutové hřiště, říká starosta

Na sklonku roku se na sociálních sítích objevila fotografie basketbalového hřiště z brněnských Medlánek. Plochu pod basketbalovým košem pokrýval povrch složený z malých kamínků - kačírku. Fotografii sdílely a přes různé stránky se na ní bavily tisíce lidí. Starosta městské Medlánky části celou situaci osvětlil a uznal, že šlo o povedený vtípek.

CELÁ ZPRÁVA: Brněnské 'basketbalové' hřiště je hitem internetu

Podle starosty Medlánek Michala Marka (nezávisl.) bylo hřiště původně určené pro házení na koš. „Byl to takový plácek se štěrkopískovou plochou. A protože máme v okolí další dva basketové koše, rozhodli jsme se toto místo přebudovat na dnes tolik populární work outové hřiště," uvedl Marek.

Plochu tak nechala městská část vysypat kačírkem. Prvky workoutového hřiště jsou tam už umístěné na polovině plochy. „Zbylou část se pokusíme dobudovat v následujících letech, až najdeme další finanční prostředky," vysvětlil starosta Medlánek. 

Část hřiště, kde už jsou nainstalovány workoutové prvky. Foto: MČ Medlánky

Basketbalový koš pak město přemístí na jaře, až budou vhodnější klimatické podmínky k zemním pracím. „Někdo si dal tu práci vyfotit to ze strany tak, aby cvičební prvky nebyly vidět a povedl se mu docela vtipný záběr. Samotného mě to pobavilo," uzavřel Michal Marek.

Foto Daniel Režný/Facebook

Štítky Medlánky, hřiště, basketbal, kačírek, workout, Michał Marek

Fotka basketbalového hřiště s kačírkem byl povedený vtípek, ve skutečnosti jde o workoutové hřiště, říká starosta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.