Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vyhlídkové kolo se v Brně dnes bude točit naposledy. Na jaře by se však mohlo vrátit

Okamžitě se stalo jedním z hlavním symbolů předvánočního Brna. Přes 30 metrů vysoké, výrazně nasvícené vyhlídkové kolo si na Moravském náměstí získalo srdce Brňanů i všech ostatních návštěvníků. Dnes se pro letošek točí naposledy. Městská část Brno-střed, která trhy na Moraváku organizovala, však nevylučuje, že by se kolo na jaře nemohlo vrátit.

Především večer odhalila jízda na vyhlídkovém kole nádherný výhled na krásy vánočních trhů v Brně. Při dobrém počasí měl člověk centrum jako na dlani. Naposledy si lidé tento výhled užijí do dnešních 20. hodin. Poté začnou pomalu práce na jeho demontáži.

Vyhlídkové kolo by však z Brna nemuselo zmizet navždy (nebo do příštích adventních trhů). Vedení radnice Brno-střed totiž uvažuje o tom, že by se kolo na Moravák vrátilo už v průběhu roku. Konkrétně na jaře, v dubnu nebo květnu. V zimních měsících by totiž údržba kola byla náročná. 

Brno-střed však zatím nemá dojednané podmínky, od kdy a na jak dlouho by kolo bylo v provozu. Současný provozovatel zaplatil městu jednorázově 200 tisíc korun, poté si již vybíral vstupné sám.

Další skutečností, která musí být brána v potaz, je také plánovaná rekonstrukce Moravského náměstí. Ta by měla být podle původních plánů hotová do roku 2020.

Přáli byste si, aby na Moraváku zůstalo vyhlídkové kolo natrvalo?

Celkem hlasovalo496 čtenářů

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky ruské kolo, vyhlídka, Brno, Moravské náměstí, jaro, návratš, Brno-střed

Vyhlídkové kolo se v Brně dnes bude točit naposledy. Na jaře by se však mohlo vrátit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.