Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno koupí od ministerstva obrany chátrající tělocvičnu u Anthroposu. Chce ji opravit a znovu otevřít

Brno chce koupit od ministerstva obrany chátrající nevyužívanou tělocvičnu v lokalitě muzejního pavilonu Anthropos. Cena by měla být 11,2 milionu korun, řekl novinářům náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Město podle něj tělocvičnu časem zrekonstruuje, a umožní tam lidem sportovat. Získáním objektu město ucelí území, kde v budoucnu plánuje vybudovat sportovní lokalitu za 250 milionů.

Záměr odkoupit tělocvičnu schválili radní. „Odkup je významným aspektem, protože ucelujeme dohromady celé to území. Tělocvična je krásný stavební objekt, ale už se nevyužívá a je zchátralá. Získáním do majetku ji budeme postupně rekonstruovat," uvedl Hladík.

Náklady rekonstrukce zatím neví. Město chce tělocvičnu zařadit do správy městské společnosti Starez-Sport, která se stará o sportoviště. „Teprve se budou vyčíslovat nutné opravy a investice. Budeme to opravovat postupně. Chtěl bych na to získat peníze z přebytku letošního roku, rozhodovat by se o tom mělo v dubnu," doplnil náměstek.

Brno plánuje za muzejním pavilonem Anthropos vybudovat v příštích letech zhruba za čtvrt miliardy sportovně-rekreační oblast. V areálu časem vzniknou kromě hřiště na malou kopanou a bruslařského oválu i víceúčelová hřiště nebo plochy pro plážový volejbal a fotbal, ale také střelecká plocha a lezecká stěna.

Součástí bude prostor s oddechovou zónou či místo pro děti. Na areál bude navazovat trasa cyklostezky, která spojuje severozápadní a jihovýchodní část města.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Anthropos, tělocvična, nákup, Brno, Petr Hladík, KDU-ČSL, ministerstvo obrany

Brno koupí od ministerstva obrany chátrající tělocvičnu u Anthroposu. Chce ji opravit a znovu otevřít  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.