Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podnikatel Procházka se mstí Brnu za žalobu. Vybírá vysoké poplatky za příjezd k Bobycentru

Nepříjemné překvapení může čekat návštěvníky větších kulturních událostí v Bobycentru, pokud se na cestu vydají autem. Za průjezd k hotelu si totiž podnikatel Libor Procházka účtuje 150 korun. Na práci si najal soukromou agenturu a poplatky nechává vybírat v době větších akcí konajících se v přilehlém Laser Show Hall. V ostatních dnech je přístup volný. O události informovala v pátek Mladá fronta Dnes.

S postupem Libora Procházky nesouhlasí vedení města. Podle náměstka primátorky Tomáše Koláčného (Piráti) nemá Procházka k takovým aktivitám pravomoci. „Byl písemně vyzván, aby jich zanechal,“ prohlásil Koláčný.

Podnikatel si nechá zaplatit také stání u hokejové haly

S poplatky za přístup k Boby však kontroverzní brněnský podnikatel nekončí. Procházka začíná vybírat parkovné také u Hokejové haly dětí a mládeže, která stojí přes silnici naproti Bobycentru. Od 2. ledna tak řidiči parkující u haly zaplatí za hodinu stání 30 korun. Po 22. hodině večerní se parkoviště zcela uzavře. Otevře se zase v po šesté hodině ráno a majitelé aut stojících na parkovišti přes noc budou muset noční stání doplatit.

Město Brno je vlastníkem pozemků okolo Bobycentra a bývalého stadionu za Lužánkami. Na těchto pozemcích má však Libor Procházka soudem přiznané nemovitosti - chodníky, silnice, lavičky, sloupy veřejného osvětlení. Právě kvůli těmto majetkům nemůže město na svých pozemcích v lokalitě stavět, ani s nimi jinak nakládat.

Nekonečný spor Procházka vs. Brno

Libor Procházka vede s Brnem dlouhodobé spory o vlastnictví nemovitostí okolo bývalého stadionu za Lužánkami. V jeho prospěch již v minulosti rozhodlo několik soudů. Město tak musí za volné užívání Pocházkových nemovitostí platit ročně milionové části. 

NAPSALI JSME: Radní chtějí nemovitosti bránící stavbě stadionu za Lužánkami koupit. Výměnu odmítají 

Bývalé vedení města v čele s primátorem Vokřálem (ANO) se v posledních letech snažilo s Procházkou vyjednat prodej jeho nemovitostí, které jsou nezbytné k plánované výstavbě fotbalového stadionu.

NAPSALI JSME: Město podalo žalobu na firmu Libora Procházky. Zpochybňuje jeho vlastnictví nemovitostí u stadionu 

Procházka však trval pouze za směně za lukrativní nemovitosti v centru města. Z tohoto plánu radní po masivní vlně nevole veřejnosti vycouvali. Nové vedení města se naopak rozhodlo přejít do útoku a Procházkovo vlastnictví nemovitostí pochybnit. 
 

Foto HotelBobycentrum.cz

Štítky procházka, Libor Procházka, bobycentrum, parkování, poplatky, Lužánky, poplatek, Brno, nemovitost, radnice, Tomáš Koláčný, Mladá fronta DNES, Česká pirátská strana, Hokejová hala dětí a mládeže

Podnikatel Procházka se mstí Brnu za žalobu. Vybírá vysoké poplatky za příjezd k Bobycentru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.