Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno nechá za 50 milionů opravit dvacítku bytů v Mostecké. Byty poslouží mladým rodinám i sociální účelům

Brno plánuje za 50 milionů korun zrekonstruovat prázdný bytový dům v Mostecké ulici. Vznikne v něm 20 bytových jednotek pro sociální účely i mladé rodiny a stavba by měla skončit v první polovině roku 2020. Městští radní dnes vybrali pro rekonstrukci, nástavbu a přístavbu budovy společnost Moravostav Brno.

„Dům je prázdný a neobyvatelný. Rekonstrukcí vznikne 20 nových bytových jednotek. Práce by měly být hotové v únoru roku 2020," uvedl náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD), který je zodpovědný za bytovou problematiku. V domě dosud bylo 12 menších bytových jednotek.

Nové byty budou o velikosti 1+kk až 3+kk. „Osm bytů by mělo být sociálních se službou, pět sociálních bez služby, pět by mělo sloužit mladým rodinám a dva byty by měly být bezbariérové," vyjmenoval Pospíšil.

Brno má ve správě kolem 30.000 bytů, což je zhruba 15 procent z celkového bytového fondu v Brně. Zbytek je v soukromém vlastnictví.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky byty, mostecká ulice, rekonstrukce, město, Brno, rodina, byt, MORAVOSTAV Brno, a.s. stavební společnost, Oliver Pospíšil, ČSSD

Brno nechá za 50 milionů opravit dvacítku bytů v Mostecké. Byty poslouží mladým rodinám i sociální účelům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.