Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně hořela ubytovna, hasiči zachránili z hořící budovy devět lidí

K požáru ubytovny v Rooseveltově ulici v Brně vyjely ve středu  po osmnácté hodině čtyři jednotky hasičů. V prvním patře ubytovny hořel pokoj. Hasiči pomocí vyváděcích masek zachránili celkem devět osob. Tři ženy skončili v péči záchranářů. Vyšetřovatel odhadl předběžnou výši škody na půl milionu korun.

Hasiši ze stanice na Lidické byli na místě za tři minuty. Plameny likvidovali vodními proudy přes okno a z chodby od schodiště. Po čtyřiceti minutách již byly plameny pod kontrolou a hasiči hledali skrytá ohniska. Před půl osmou požár zcela uhasili.

Tři ženy se nadýchaly kouře a skončily v péči záchranářů. Jednu z nich pak záchranáři odvezli do nemocnice a další dvě zůstaly na místě. Pro několik lidí zajistil pracovník úřadu městské části Brno-střed náhradní ubytování.

„Škoda je předběžně vyčíslena pro ubytovnu a obchod na půl milionu korun. Příčina vzniku požáru je v šetření," uzavřel mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Foto HZS JMK

Štítky požár, rooseveltova, Brno, ubytovna, hzs jmk, Jan Dvořák, Brno-střed

V Brně hořela ubytovna, hasiči zachránili z hořící budovy devět lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.