Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lucie Šafářová splnila díky Ježíškovým vnoučatům sen své dlouholeté fanynce

Až třetinu lidí v domovech pro seniory trápí samota, proto může pro mnohé z nich čas Vánoc a konce roku představovat emočně náročné a smutné období. To se už druhým rokem snaží měnit Český rozhlas svým projektem Ježíškova vnoučata, který přináší radost seniorům po celé České republice. Ježíškova vnoučata roznášela radost i v domovech pro seniory na jižní Moravě. Zařným příkladem byla například návštěva tenistky Lucie Šafářová v Senior centru SeneCura v brněnských Modřicích.

Slavná česká tenistka, vítězka pěti grandslamů a bývalá světová jednička ve čtyřhře Lucie Šafářová navštívila modřické SeneCura SeniorCentrum v Brně – Modřicích 14. prosince.

Ježíškova vnoučata jsou unikátním projektem Českého rozhlasu. Projekt vznikl jako reakce na skutečnost, že v Česku žijí desítky tisíc seniorů v osamění, pro něž jsou Vánoce především svátky smutku a opuštění. Senioři před Vánocemi sepisují svá přání, na stránkách projektu si lidé přání prohlíží a rozhodují se, komu a jaké splní. Od spuštění projektu v listopadu byl o plnění přání enormní zájem. V současnosti je splněno (nebo se právě plní) již 99% přání. Více informací najdete na https://pribehy.jeziskovavnoucata.cz/.

Brněnská rodačka přijela na přání tamní klientky, nadšené fanynky českého tenisu, která si již dlouhá léta velmi přála osobní setkání právě s Lucií Šafářovou.  Lucii totiž jako malou vídávala, když doprovázela svého vnuka na tréninky tenisu.

Přání splnili pan Rubin a slečna Uhlířová, kterým se podařilo Lucii kontaktovat prostřednictvím Českého tenisového svazu. Po prvotním dojetí se paní Kalandrová spolu s další klientkou, rovněž tenisovou fanynkou, předháněly v pokládání dotazů.

Zajímalo je, zda bude pokračovat i po Australian Open, na zajímavá města, ve nichž hrála, nebo jak mezi sebou vycházejí české tenistky. Lucie na dotazy s nadšením odpovídala, zklamala klientky snad jen tím, že pro příští rok upřednostnila odpočinek před kariérou.

Na rozloučenou se podepsala klientkám na společnou fotografii, která se nyní vyjímá na jejich pokojích.

Foto SeneCura | Zdroj s použitím TZ

Štítky Lucie Šafářová, SeneCura, Ježíškova vnoučata, Ježíšek, projekt, tenista, Český rozhlas, Česko, Vánoce, Modřice, Jihomoravský kraj, tenis

Lucie Šafářová splnila díky Ježíškovým vnoučatům sen své dlouholeté fanynce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.