Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie odložila trestní stíhání bývalého radního Bartíka za prohlášení o Zemanově rakovině

Policie odložila trestní stíhání bývalého radního brněnského středu Svatopluka Bartíka za jeho prohlášení o zdraví prezidenta Zemana. Bartík v listopadu minulého roku prohlásil, že má Miloš Žeman rakovinu a zbývají mu jen měsíce života. Později své prohlášení z Facebooku stáhl a omluvil se.

ČTĚTE TAKÉ: Brněnský radní prohlásil o Zemanovi, že má rakovinu a zbývá mu půl roku života. Hrad ho chce žalovat 

To však prezidentské kanceláři nestačilo. Na prohlášení reagoval peprnými slovy jak mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, tak sám prezident Zeman. Ten označil Bartíka za svini a prohlásil, že po něm bude chtít pět milionů korun jako kompenzaci. 

ČTĚTE TAKÉ: Bartík je svině. Budu po něm chtít pět milionů jako odškodné, prohlásil Zeman 

Prostřednictvím právního zástupce Marka Nespaly pak Hrad opravdu podal na Bartíka trestní oznámení. To však v červnu smetl brněnský městský soud ze stolu a předal policii. 

Také policie však došla po několika měsících k závěru, že o trestný čin nešlo. „Mohu potvrdit, že bylo vydáno rozhodnutí o odložení věci. Policejní orgán dospěl k závěru, že nejde o podezření z trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak,“ sdělil ČT Arne Nekula z Městského státního zastupitelství v Brně. 

Prezident se hodlá soudit dál

S výsledkem není Hrad rozhodně spokojený. „Proti usnesení budeme samozřejmě brojit. Podáme fundovanou stížnost a pokud státní zastupitelství dojde k závěru, že se nejedná o trestný čin, budeme pochopitelně pokračovat po civilněprávní linii,“  oznámil Nespala.

Předčasný vánoční dárek, těší se Bartík

Zpráva o odložení stíhání udělala Bartíkovi radost. „Jestli mohu využít této příležitosti a lidem něco vzkázat, tak ať si zajdou na preventivní onkologickou prohlídku," uzavřel Bartík.

Foto Žít Brno

Štítky Svatopluk Bartík, zeman, rakovina, prohlášení, trestní stíhání, Miloš Zeman, policie, Pražský hrad, Facebook, trestný čin, Jiří Ovčáček, Městský soud v Brně, Česká televize

Policie odložila trestní stíhání bývalého radního Bartíka za prohlášení o Zemanově rakovině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.