Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lidé si mohou v sobotu v Brně odnést z historické šaliny betlémské světlo

Lidé, kteří chtějí mít v Brně doma na Vánoce betlémské světlo, si pro něj mohou přijít v sobotu do historické tramvaje, která jej bude po celý den rozvážet. Dopoledne bude stát před poštou v Nádražní ulici, později pojede na další místa, kde se vždy zdrží nejméně hodinu. Dopravní podnik současně upozornil cestující na omezení provozu MHD na Štědrý den a Silvestra.

Smyčka mezi poštou u hlavního nádraží, Svoboďákem a Mendlákem

„Betlémské světlo si může odnést každý, kdo si donese svíčku. Letos jej skauti dovezli z Lince," řekla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. V sobotu od 10:00 bude tramvaj stát hodinu před poštou, poté bude od 11:15 hodinu a půl na náměstí Svobody. „Od 13:00 bude další hodinu na Mendlově náměstí a poslední zastávkou bude od 14:30 do 16:00 znovu náměstí Svobody," uvedla Tomaštíková.

Netradiční jízdní řád

O dva dny později na Štědrý den si lidé musí dát pozor na netradiční jízdní řád. „Denní provoz ukončíme už po 16:00 a od 17:00 budou fungovat vždy v celou hodinu autobusové rozjezdy od hlavního nádraží tak, jak je lidé znají z nočních linek. Kapacitně to stačí. Loni už bylo město po poledni vyprázdněné," řekl provozní ředitel Jan Seitl. Častěji pak autobusy pojedou mezi 21:00 a 23:00, kdy už je poptávka znovu vyšší.

V dalších nepracovních dnech bude platit sobotní jízdní řád a 27. a 28. prosince budou spoje jezdit podle prázdninového jízdního řádu. Větší změna přichází znovu na Silvestra, kdy končí denní provoz kolem 20:00 a začínají opět jezdit autobusové rozjezdy od hlavního nádraží.

Autoři | Foto David Zouhar

Štítky Betlémské světlo, skauti, šalina, Brno, Štědrý den, silvestr, Vánoce, jízdní řád, hlavní nádraží, Linec, Mendlovo náměstí

Lidé si mohou v sobotu v Brně odnést z historické šaliny betlémské světlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.