Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Gin z Brna už si získává srdce zákazníků. Za degustací jezdí do brněnské palírny lidé z celé republiky

PR článek

Moravská metropole se může po letošním roce pyšnit dalším artiklem, který nese přívlastek "vyrobeno v Brně" a přitom dělá svému městu tu nejlepší možnou reklamu. Stranou veškeré pozornosti letos vyrobil Brňan Robert Urbánek první várku poctivého, řemeslně zpracovaného ginu. Chuť je jemná, kvalita prvotřídní a značka Little Urban Distillery si tak v barovém světě začíná oprávněně získávat své jméno. A jak ukázaly první měsíce prodeje - také srdce mnoha zákazníků.

Příběh Roberta Urbánka jsme vám poprvé představili začátkem října. Se svou prací nespokojený Robert se před pár lety rozhodl vykročit do neznáma, vsadit bez nadsázky vše na jednu kartu, prodat dům a vrhnout se do dobrodružství, o kterém v koutku duše věděl, že mu přinese to nejlepší, co může člověk od práce chtít - vydělat si na živobytí a přitom dělat to, co člověka naplňuje. Povedlo se. 

ČTĚTE TAKÉ: Brňan se rozhodl splnit si sen. Skončil v práci, prodal dům a postavil palírnu prvotřídního ginu 

Během podzimu se v Robertově palírně v Králově Poli dveře jen trhly. „Zpráva o novém ginu se rozběhla v brněnském gastro prostoru jako lavina. Hodně jsem toho oběhal, ale někteří barmani přišli i sami přímo do destilerky," prozrazuje Robert. Novinka ve světě kvalitního alkoholu nadchla. „Přijetí bylo až nad očekávání dobré. Samozřejmě, že recenze nejsou ze 100% pozitivní, ale to je úplně přirozené. Naprostá většina lidí, co ochutná, si můj gin oblíbí. To je důležité," dodává Robert.

Kvůli ginu přes půl republiky

Největším překvapením pro něj však nebyla až tak přemíra pozitivních zpětných vazeb, jako spíš složení cílové skupiny. „Původně jsem počítal s tím, že si můj gin budou objednávat hlavně do barů, kde pracují s kvalitním pitím. Stalo se však něco nečekaného - pro lahvičky přicházejí lidé, co šli zrovna okolo. Na doma, do zásob. Nebo si přečetli článek a dostali chuť na gin," usmívá se Robert.

Díky tomu nemá Robert nouzi o různá nečekaná a milá překvapení. „Přijel za mnou manželský pár z Kladenska. Jeli 250 kilometrů do Brna jen kvůli tomu, aby si u mě vypálili gin, který si odnesou domů. To je úžasné," rozzářil se Robert.

Ochutnávky táhnou

Nově nabyté zkušenosti tak Roberta inspirovaly k tomu, aby svou palírnu více otevřel zájemcům. „Strávil jsem víc než rok studií ginu. Znám jeho historii a celou ginovou tématiku lépe než vlastní boty. Napadlo mě spojit příjemné se zajímavým a pořádat komentované ochutnávky," dodává Robert.

Při nich Robert vypráví o ginu a svůj výklad doprovází degustací různých druhů a značek ginu. „Trvá to zhruba dvě hodinky a v průběhu se samozřejmě přikusuje i z připraveného občerstvení. Nejsem blázen, abych lidi celé odpoledne naléval nalačno," směje se Robert.

Udělej si svůj vlastní 

Balíček služeb pak Robert rozšířil o ještě intenzivnější zážitek. Komentovanou prohlídku si člověk může natáhnout na půl dne a stát se přitom součástí celého výrobního procesu. „Se zájemci společně navážíme byliny, připravíme vše ostatní a začneme s destilací. Mezitím, co destilační kolona pracuje, si popovídáme o ginu a ochutnáváme. Pak začne kapat první destilát. Stočíme do flašek, přilepíme etiketu, zavoskujeme, okolkujeme a zákazníci si domů odnáší svůj vlastní gin," vysvětluje Robert. „A můžou si ho dokonce sami pojmenovat," dodává.

Zimní lahůdka

Závěrečný proces přitom ukazuje i prakticky na lahvi plné červeného likéru. Do oběhu jde totiž první z Robertových specialit - Winter Gin. „Jde o gin, ve kterém jsou macerovány černé jeřabiny. Fantastická záležitost na zimní období," popisuje Robert.

Do party k Winter Ginu a klasickému London Dry Ginu přibude na začátku příštího roku také Sloe Gin - trnkový gin, a Little Urban Matured Gin, Robertův oblíbenec, který stráví před cestou k zákazníkům minimálně tři měsíce v soudcích ze srbského jalovce. „Na něj se těším jak dítě na Vánoce. Je to opravdová pecka," uzavírá Robert.


Upřímnou radost podobnou té dětské můžete na Vánoce udělat svým blízkým, tedy alespoň těm, co rádi dobrý alkohol, i Vy! Na stránkách Little Urban Distillery najdete jak možnost darovat (nebo si sami užít) řízenou degustaci i možnost "Vyrob si svůj gin", stejně jako dárkové balíčky od Little Urban Distillery, včetně nepřekonatelné kombinace gin&tonic

SOUTĚŽ: Soutež o zážitek "Vyrob si svůj gin" probíhá od 20. prosince do půlnoci 22. prosince. Druhý den vylosujeme a oznámíme vítěze.

Tip: Odpověď na soutěžní otázku najdete v článku Brňan se rozhodl splnit si sen. Skončil v práci, prodal dům a postavil palírnu prvotřídního ginu 

SOUTĚŽ BYLA UZAVŘENA. VÝHERKYNÍ SE STALA LUDMILA ZOUHAROVÁ, GRATULUJEME!

Foto Little Urban Distillery

Štítky little urban distillery, gin, palírna, Brno, robert urbánek, degustace, pálenice, soutěž, dům, Vánoce

SOUTĚŽ: Gin z Brna už si získává srdce zákazníků. Za degustací jezdí do brněnské palírny lidé z celé republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.