Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V centru Brna zkolabovala seniorka. Kolemjdoucí, strážníci a záchranáři ji přivedli zpět k životu

Skvělá součinnost několika lidí vedla k záchraně života v centru Brna. Šestasedmdesátileté ženě se na cestě k doktorovi udělalo nevolno a v Masarykově ulici upadla na zem. Po chvíli přestala jevit známky života, čehož si všimla kolemjdoucí žena.

Ta ihned zavolala na tísňovou linku a za dvě minuty byla na místě hlídka strážníků, která okamžitě vystřídala kolemjdoucí, jenž duchapřítomně poskytovali seniorce první pomoc.

Strážníci se střídali v nepřímé srdeční masáži dlouhé minuty a neustále sledovali ženin zdravotní stav. Následně přispěchala na pomoc další hlídka strážníků, která z auta přinesla defibrilátor.

Strážníci pokračovali v resuscitaci až do příjezdu přivolaných záchranářů. Těm pak pomohli ženu naložit na nosítka a do sanitky. Zdravotníkům se podařilo po několika minutách obnovit životní funkce šestasedmdesátileté ženy a následně ji přepravili na urgentní příjem do bohunické nemocnice. „Hlídka mezitím o všem vyrozuměla seniorčinu dceru, která už svou matku hledala," uzavřela příběh se šťastným koncem mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Foto ZZS JMK

Štítky seniorka, masarykova ulice, srdeční masáž, defibrilátor, strážníci, Brno, Nemocnice Bohunice

V centru Brna zkolabovala seniorka. Kolemjdoucí, strážníci a záchranáři ji přivedli zpět k životu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.