Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Plavání zadarmo, bleší trh v Alfa pasáži, Kašpárkovy vánoce a řada koncertů

Advent je v Brně v plném proudu, nejsou to však jen vánoční trhy, co v Brně a okolí o nadcházejícímu víkendu přitáhne naší pozornost. Program se najde pro milovníky hudby i rodiny s dětmi.

Dnešním dnem startují vánoční veletrhy a brněnském výstavišti. Nabídnou široký sortiment zboží, řemeslnický jarmark i kulinářské workshopy. Akce trvá do 16. prosince v pavilonech F a G1.

V rámci Brněnských Vánoc se v sobotu na náměstí Svobody odehraje finálové kolo hry Brno, co není, kde se potkají dosavadní nejúspěšnější týmy, které se popraly s nástrahami předchozích čtyř soutěžních kol. 

Koncert odehraje také Symfonický orchestr Masarykovy univerzity. V sobotu od 19:30 v Besedním domě. Vstupné na tuto akci je dobrovolné. 

Sobota bude na Špilberku patřit dětem na akci Kašpárkovy Vánoce. Tradiční vánoční akci pořádá Muzeum města Brna na Špilberku již po šesté. Letos malé návštěvníky zabaví Kašpárek a jeho loutkoví kamarádi. 

Chystají se koledy s flašinetem, jarmark s horkými nápoji, dobrotami a řemeslnými výrobky nebo kolotoč. Na nádvoří bude stát rozzářený vánoční strom, bude se tam jezdit na konících a venku se budou na ohni opékat buřty. Na programu je také několik pohádkových divadélek. Program akce bude návštěvníkům přístupný zdarma. Vánoční den na Špilberku vyvrcholí ohňovou show. 

V sobotu od 15 hodin se v Alfa pasáži uskuteční také tradiční bleší trh 

Neděli odstartují oslavy 40 let od založení plaveckého stadionu za Lužánkami. A na oslavu výročí připravil současný provozovatel bazénu, městská společnost STAREZ-SPORT, a. s., bohatý program. Od 10:00 budou na bazénu k dispozici vodní atrakce a od 18:00 je připraveno promítání filmu na velkoplošné obrazovce. Vstup bude navíc zdarma. Podrobný program najdete zde nebo na našem webu.


Kapela Poetika a raper Lipo vyrážejí na společné turné, v rámci kterého se v pátek 7. prosince zastaví v brněnském Metro Music Baru, kde představí mix rapu a popu.

Nejtlustší česká celebrita, mecenáš a hitmaker Kapitán Demo vydává nové album s názvem Mládí v trapu, z něhož do světa vypustil pilotní singl Machoparking. Brněnský křest proběhne v pátek 7. prosince v klubu Mersey, který Demo a jeho crew v minulém roce beznadějně vyprodali.

Řada českých a slovenských umělců se rozhodla koncertem podpořit organizaci Green Life a záchranu deštného pralesa na Sumatře. Benefiční akce, která proběhne za přítomnosti jmen jako Kali, Separ, Ego nebo nové slovenská senzace Fejbs, se uskuteční v sobotu 8. prosince v brněnském Bobycentru. Kup si lístek a pomoz taky!

V neděli 9. prosince bude vánoční gala koncert, na kterém zazní nejslavnější vánoční melodie a koledy v interpretaci Štefana Margity, Kateřiny Kněžíkové, Jiřího Brücklera, Holešovského dětského sboru a Filharmonie Bohuslava Martinů pod taktovkou Roberta Jindy. Přijďte nasát vánoční atfosméru.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák | Zdroj MMB

Štítky koncert, Vánoce, Brno, bleší trh, Špilberk, vánoční trhy, plavání, Masarykova univerzita, Besední dům, Štefan Margita, Kateřina Kněžíková, Muzeum města Brna

TIPY NA VÍKEND: Plavání zadarmo, bleší trh v Alfa pasáži, Kašpárkovy vánoce a řada koncertů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.