Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pacienti ocení. Fakultní nemocnice v Brně vyměnila 1423 starých lůžek za moderní a pohodlnější

Fakultní nemocnice Brno dokončila výměnu 1423 lůžek z 80. let ve všech třech svých areálech za nová. S novými lůžky se lépe manipuluje, jsou mobilní a zajišťují pacientům větší pohodlí, řekli dnes novinářům představitelé nemocnice. Výměna lůžek stála 45,6 milionu korun, 85 procent částky získala nemocnice z evropských fondů a zbytek peněz od státu.

Nemocnice výměnu lůžek zahájila koncem roku 2017. Nová lůžka pak postupně nahradila své předchůdce z 80. let minulého století na jednotkách intenzivní péče i na standardních odděleních. Mají kvalitnější matrace a například také centrální brzdu. „U starých lůžek mělo každé kolečko vlastní brzdu. Centrální brzda umí zabrzdit všechna kola najednou, a tak personálu značně usnadňuje práci," uvedla náměstkyně ředitele Fakultní nemocnice Brno Erna Mičudová.

Postele se polohují pomocí hydrauliky. „Staré postele měly polohovatelný pouze zádový díl, nové umožňují polohování celé postele a také kompletní naklonění," řekl Marek Kudrna ze společnosti Proma Reha, která lůžka dodala.

Pacienti jsou s výměnou lůžek spokojeni. „Já jsem zažila staré postele. To bylo nebe a dudy. Jsem ráda, že nemocnice pořídila nové. Mají lepší matrace a můžu jezdit nahoru a dolů, jak potřebuji," popsala novinářům rozdíl jedna z pacientek Eva Potůčková.

Výměnu lůžek ocenil i personál. Lépe se prý s lůžky jezdí po chodbách, a navíc hydraulika se nezasekává. Lůžka tedy nejsou tak poruchová jako elektrická, uvedla zdravotní sestra Radka Kotalová.

Autoři | Foto FN Brno

Štítky FN Brno, fakultní nemocnice, lůžka, výměna, Fakultní nemocnice Brno, nemocnice, postel, Proma Reha, Eva Potůčková

Pacienti ocení. Fakultní nemocnice v Brně vyměnila 1423 starých lůžek za moderní a pohodlnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.