Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přes noc hořelo v rodinném domě. Záchranáři resuscitovali dítě a muže, ten je v kritickém stavu

Zhruba o půl jedné v noci vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu ve Valchově na Blanensku. Při požáru se zranili 4 lidé. Záchranáři museli resuscitovat malé dítě a dospělého muže, ten je v kritickém stavu.

Hasiči z domu zachránili dva lidi. „Na místě musela být zahájena resuscitace jednoho muže a dítěte," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Celkem však v péči záchranné služby skončili 4 lidé.

Pomohli i sousedé

„Matce zraněného dítěte poskytl psychologickou pomoc náš krajský psycholog. Velmi vstřícně a ochotně se také zachovali blízcí sousedé a poskytli ženě sousedskou výpomoc," dodal Mikoška.

Ve vážném stavu však zůstává podle informací primáře anesteziologicko-resuscitačního oddělení boskovické nemocnice zraněný muž. „Stav muže je kritický," prohlásil primář oddělení Vladimír Zemánek.

Hasiči požár zlikvidovali krátce po druhé hodině ranní. Podle vyšetřovatele se prvotní odhad škody pohybuje kolem 500 tisíc korun. „Příčina požáru zůstává v šetření," uzavřel Mikoška.

Foto HZS JMK

Štítky požár, dům, Valchov, Jaroslav Mikoška, okres Blansko, rodinný dům, kritický stav

Přes noc hořelo v rodinném domě. Záchranáři resuscitovali dítě a muže, ten je v kritickém stavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.