Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Během večera se začne tvořit extrémní ledovka, lidé by ani neměli vycházet ven

Meteorologové zvýšili stupeň nebezpečí výstrahy před ledovkou ve východní části země na extrémní. Varování platí od dnešních 18:00 do pondělního poledne. Lidé by neměli vycházet ani vyjíždět autem. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V Česku se budou odpoledne vyskytovat dešťové srážky namrzat a vytvářet ledovku. Zejména na pomezí Čech a Moravy se bude ledovka vytvářet nejdéle, takže její tloušťka zde pravděpodobně místy překročí sedm milimetrů.

V místech, kde bude ledovka nejčetnější, hrozí vysoké nebezpečí úrazů a nehod. „Doporučujeme pokud možno nevycházet ani nevyjíždět autem. Při nutnosti pohybu venku nezbytná velká opatrnost," uvedli meteorologové. Problémy mohou být i se zásobováním a zdravotnickými službami.

Při delším dešti se může ledovka tvořit i na stromech, stožárech a drátech elektrického vedení. Stromy a větve se mohou lámat, pravděpodobné jsou v takovém případě i výpadky v dodávkách elektřiny.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ledovka, vycházení, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Morava

Během večera se začne tvořit extrémní ledovka, lidé by ani neměli vycházet ven  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.