Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lyžaři na jihu Moravy si už mohou přijet zalyžovat do Němčiček

Nadšenci do lyžování si tuto sezonu mohou poprvé zalyžovat i v Jihomoravském kraji. O víkendu se pro ně otevřela sjezdovka v Němčičkách na Břeclavsku, zatím se ale počítá jen s víkendovým provozem. Umělý povrch bude pokrytý technickým sněhem asi ze dvou třetin. Víkendová dopoledne jsou určená kurzům pro děti, od 13:00 si může přijít zalyžovat širší veřejnost.

Mrazy v posledních dnech dovolily alespoň slabší vrstvou zasněžit spodní polovinu svahu, zasněžování pokračovalo i v pátek. „Zasněžených budeme mít asi 250 metrů sjezdovky z celkových 350. Takže kdo chce, na sněhu si zalyžovat může," uvedl za areál Jaroslav Stávek.Horní část zůstane nezasněžená, lyžovat ale půjde i tam, a to na umělému povrchu.

Víkendová dopoledne jsou určená kurzům pro děti. „Naše kurzy jsou opět plné, máme v nich 380 dětí. Dále je asi 40 náhradníků, kteří se do nich nevešli. Pro ty budeme dělat školičky o vánočních i jarních prázdninách, také každý pátek od 17:00 až 19:00, až budeme mít zasněženo úplně," uvedl Stávek. Kurzy jsou obsazené každoročně. Letos devět dvouhodin vyšlo zhruba na 3000 korun.

V provozu je od čtvrtka i lyžařský servis, půjčovna bude otevřená počínaje víkendem. Zapůjčení kompletního vybavení vyjde dospělého na 150 korun, děti na 130 korun.

V Němčičkách půjde o jednatřicátou lyžařskou sezonu, lyžuje se na sjezdovce mezi vinohrady. Areál s lyžařským vlekem je nejníže položeným ve střední Evropě. Jeho dolní část je v nadmořské výšce 180 metrů nad mořem a nejvyšší bod sjezdovky leží ve výšce 240 metrů nad mořem.

Autoři | Foto SkiAreály-Sjezdovky.cz

Štítky lyžování, lyže, Němčičky, Morava, sjezdovka, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, jarní prázdniny

Lyžaři na jihu Moravy si už mohou přijet zalyžovat do Němčiček  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.