Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mahenovo divadlo se zahalí do červené. Uctí tak oběti pronásledování kvůli víře

Brněnské Mahenovo divadlo se dnes v noci zahalí do červené. Připojí se tak k celosvětové kampani Červená středa (#redwednesday), která připomíná utrpení lidí pronásledovaných kvůli víře. Česká republika se této iniciativy účastní vůbec poprvé.

Kdo bude dnes večer procházet přes Malinovského náměstí, setká se s netradičním jevem – Mahenovo divadlo bude místo typického bílého nasvětlení zbarveno do červena. Brno se tímto symbolicky připojuje k dalším městům po celém světě, které v rámci Červené středy vzpomínají na lidi pronásledované za víru. 

Červeným světlem budou letos poprvé nasvíceny i další veřejné budovy, jako je kostel sv. Havla, kostel sv. Mikuláše a Staronová synagoga v Praze, kostel Všech svatých v Litoměřicích nebo budova Farního sboru v Daňkovicích na Vysočině.

Akci pořádá Česká biskupská konference ve spolupráci s Ekumenickou radou církví v ČR a Federací židovských obcí v ČR.

Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj MMB

Štítky Mahenovo divadlo, červená, pronásledování, víra, Česko, Červená středa, Česká biskupská konference, Ekumenická rada církví v České republice, Brno, Praha, Litoměřice, Kostel Všech svatých, Kraj Vysočina

Mahenovo divadlo se zahalí do červené. Uctí tak oběti pronásledování kvůli víře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.