Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Víte, jak chutná hmyz nebo molekulární kuchyně? Přijďte to zjistit v pátek večer do VIDA!

PR článek

Užijte si poslední party po setmění v tomto roce v zábavním vědeckém centru VIDA! u brněnského výstaviště. V pátek 30. listopadu od 19 hodin zve centrum všechny dospělé, aby si užili akci VIDA! After Dark: FOOD se speciálním gurmánským programem. Akce končí až o půlnoci a vstupné je 100 korun.

Program večera se bude týkat spojení vědy a jídla. „Návštěvníky čeká show molekulární kuchyně, živá kapela, ochutnávka hmyzu, chilli papriček, hořké čokolády i jídla budoucnosti,“ nalákal na pátek organizátor akce Roman Štěpánek. V programu je dále přednáška Lady Klimešové o plýtvání potravinami, tematický Chytrý kvíz, promítání 3D filmu Predátoři a fotokoutek Fotonaut.

Během večera si například otestujete, jestli rozeznáte rozdíly v pálivosti různých druhů chilli papriček. Vyzkoušíte, jak chutnají cvrčci, brouci nebo larvy. Naučíte se připravit zmrzlinu pomocí tekutého dusíku a ochutnáte křupku zmraženou na -196 °C. Zjistíte odpověď na otázku, zda mohou rumové pralinky ovlivnit výsledek alkohol testeru. A vyzkoušíte, jestli umíte rozeznat chutě i se suchým jazykem. Co dalšího se chystá, můžete sledovat na události na Facebooku.

Součástí večerních akcí pro dospělé je také hudba, bar a jedinečný program určený pouze dospělým. Kromě speciálního večerního programu si návštěvníci užijí také hravou expozici, kterou budou mít jen pro sebe.

VIDA! After Dark: FOOD je součástí oslav čtvrtých narozenin VIDA! science centra a navazuje na něj rodinný bublinový víkend. Jestli chcete VIDA! narozeniny oslavit i se svými dětmi, tahle akce bude to pravé.

Soutěž o vstupenky na VIDA! After Dark

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Foto VIDA! Science Centrum

Štítky VIDA! science centrum, VIDA! after dark, food, jídlo, Brněnské výstaviště, hmyz, kuchyně, soutěž, Facebook, BORANO SCI Finance, a.s.

SOUTĚŽ: Víte, jak chutná hmyz nebo molekulární kuchyně? Přijďte to zjistit v pátek večer do VIDA!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.