Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice u svaté Anny dočasně uzavře hlavní vjezd do areálu. Bude ho rozšiřovat o jeden pruh

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně téměř za pět milionů korun rekonstruuje hlavní vjezd do areálu ze strany Mendlova náměstí. Veřejnost nebude moct vjezdem do areálu kvůli pracím vjet od čtvrtka 29. listopadu do soboty 1. prosince. Vjezd bude umožněn z Pekařské ulice, ale kromě sanitek jen držitelům karet ZTP. Cílem rekonstrukce je rozšířit silnici ze dvou na tři pruhy. Pomůže to především záchranné službě, která občas musí v místě čekat za dalšími auty. Práce by měly trvat do poloviny prosince.

Stavební práce zahrnují rozšíření silnice ze dvou na tři pruhy, bourací práce a opravy vjezdu. Jeden pruh bude pro pacienty, jeden pro sanitky a třetí pro výjezd vozidel. „Důvodem je nevyhovující propustnost do areálu nemocnice. Vozidla veřejnosti často brání vjezdu sanitkám, a to především rychlé záchranné službě," uvedla mluvčí nemocnice Petra Veselá.

Město by chtělo parkovací dům

Dodala, že krom zajištění větší propustnosti do areálu je součástí i stavební příprava pro plánovaný parkovací dům, který by na tyto úpravy měl navazovat. „Nicméně na tento stále nemáme finanční prostředky," uvedla Veselá. Parkovací dům u nemocnice zamýšlí vybudovat město. V budoucnu chce mít parkovací kapacity také u Fakultní nemocnice Brno nebo u Dětské nemocnice.

Pacienti musí šalinou nebo na jiné parkoviště

Od příštího čtvrtka do soboty se kvůli pracím nedostanou lidé do areálu Fakultní nemocnice u svaté Anny vjezdem z Mendlová náměstí. „Prosíme návštěvníky, aby v těchto dnech využili veřejnou hromadnou dopravu nebo parkoviště v blízkosti nemocnice, a to jak na ulici Hybešova, tak na Mendlově náměstí. Bohužel bez tohoto omezení není technologicky možné rekonstrukci vjezdu dokončit," objasnila Veselá.

V jarních měsících na investiční akci naváže za další peníze druhá akce v podobně nainstalování technologie automatizovaného vjezdového systému se čtečkami registračních značek automobilů. Termín je naplánovaný od března do června.

Autoři | Foto Firmy.cz

Štítky Nemocnice u svaté anny, fnusa, vjezd, rekonstrukce, parkování, sanitky, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemocnice, Petra Veselá, Dětská nemocnice FN Brno, Fakultní nemocnice Brno

Nemocnice u svaté Anny dočasně uzavře hlavní vjezd do areálu. Bude ho rozšiřovat o jeden pruh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.