Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Developer pokácel všechny stromy u hlavního nádraží

Během uplynulých dní zmizely od hlavního nádraží v Brně jediné přirozené zdroje stínu - čtyři rostlé pajasany. Ze zahrádky u nádraží je nechal odstranit nájemce nádražní budovy, firma Brno New Station Development, v souvislosti s připravovanou rekonstrukcí budovy, která se má týkat i terasy.

K pokácení čtyř pajasanů udělil souhlas Odbor životního prostředí městské části Brno-střed.  Avšak pod pod podmínkou, že kácení  stromu bude provedeno až ve chvíli, kdy vydá Drážní úřad pravomocné územní rozhodnutí.

To se však podle radnice Brna-středu nestalo. „Vzhledem k tomu, že toto rozhodnutí nebylo vydáno, budeme pokácení stromů řešit ve správním řízení," uvedla mluvčí Brna-středu Kateřina Dobešová. 

Na vyjádření developerské společnosti Brno New Station Development redakce čeká.

Společnost Brno New Station Development (BNDS) má od Českých drah pronajatou budovu do roku 2048. V roce 2008 vyhrála budova soutěž na pronájem na dobu 40 let. Vedle budovy hlavního nádraží získala společnost do správy i několik hektarů okolních pozemků, včetně Malé Ameriky. Společnost BNDS se pronájmem zavázala k revitalizaci budovy. Majitel BNDS Jiří Hos v minulosti sliboval, že do rekonstrukce nádraží vloží společnost zhruba čtvrt miliardy korun. 

Foto Tramvaják Renda

Štítky stromy, hlavní nádraží, developer, Brno New Station development, pokácení, pajasany, strom, Brno new station development a.s., Brno, Brno-střed, Drážní úřad, České dráhy

FOTO: Developer pokácel všechny stromy u hlavního nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.