Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Myslivci na jižní Moravě chodí na hony střízliví, ukázaly to policejní kontroly

Sezóna mysliveckých honů je v plném proudu. Policisté proto vyrážejí na pravidelné kontroly napříč celým Jihomoravským krajem. Kontrolují přitom zbrojní průkazy, průkazy zbraní a zejména přítomnost alkoholu či drog v krvi.

Kontroly mysliveckých honů provádí policisté na jižní Moravě namátkově od letošního října každý víkend a dle plánu skončí až v lednu příštího roku. Dosud uskutečnili polciisté 74 kontrol, při kterých zkontrolovali 1 651 myslivců.

Účastníci honu musí vždy předložit zbrojní průkaz a průkaz zbraně. „Vždy také provedeme fyzickou kontrolu zbraně a porovnání údajů v dokladech," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. 

Myslivce pak také kontrolují, zda nejsou pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. „Dosud jsme žádné porušení jejich povinností nebo nedodržení zákazu na úseku zbraní a střeliva v této oblasti nezjistili," uzavřela Drahokoupilová.

Foto PČR

Štítky myslivci, hony, kontroly, policisté, jižní morava, Jihomoravský kraj, myslivost, zbraň

Myslivci na jižní Moravě chodí na hony střízliví, ukázaly to policejní kontroly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.