Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Během víkendu srazili řidiči dva chodce na přechodu. Policisté apelují na používání reflexních prvků

Se sníženou viditelností přichází v posledních dnech i vyšší počet nehod aut a chodců. Jen na Hodonínsku se během uplynulého víkendu staly dvě. Pokaždé přitom chodci přecházeli po označeném přechodu. Policisté v souvislosti s nehodami nabádají chodce k používání reflexních prvků.

V sobotu odpoledne srazil v Hodoníně v Měšťanské ulici řidič Škody Felicie chodce. Řidič jel od centra města a za drobného deště zřejmě přehlédl po přechodu pro chodce jdoucího muže, kterého nabral levou přední částí auta. Chodec spadl na silnici a utrpěl zranění, se kterým byl transportován do nemocnice. V nemocnici překvapivě skončil i řidič Felicie.

Druhá nehoda se stala v neděli před dvacátou hodinou opět v Hodoníně. V ulici Konečná u obchodního domu Kaufland jel řidič ve Fiatu a zřejmě přehlédl chodkyni přecházející po vyznačeném přechodu pro chodce. Do chodkyně autem narazil a žena utrpěla zranění, se kterým ji převezli na ošetření do nemocnice.

Obě nehody byly podle dechových zkoušek všech aktérů bez přítomnosti alkoholu a policisté se dále zabývají mírou zavinění jednotlivých účastníků.

Policisté však apelují na širokou veřejnost a zejména chodce, aby nepodceňovali svoji bezpečnost a používali reflexní prvky i v případech, kdy to nestanoví zákon – tedy i ve městech a obcích. „Výrazně tím zvýšíte svoji viditelnost při přecházení vozovky. Nespoléhejte na to, že vás musí řidič vždy vidět a stihne včas reagovat," vyzval policejní mluvčí Petr Zámečník.

Foto PČR

Štítky chodci, nehody, řidič, přechod, havárie, nemocnice, okres Hodonín, Hodonín, Fiat, Kaufland, Škoda Felicia

Během víkendu srazili řidiči dva chodce na přechodu. Policisté apelují na používání reflexních prvků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.