Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž seděl na mobilním záchodě, kolega mu hodil pod podlahu pyrotechniku. Výbuch muže vážně zranil

Vtípek, který překročil hranice srandy. Celoživotní následky z jednoho kanadského žertíku si ponese muž z Kyjovska. Kolega mu při návštěvě mobilní toalety hodil pod podlahu třaskavou pyrotechniku. Následný výbuch muži na toaletě vážně poškodil sluch.

Oba muži spolu pracovali na jednom pracovišti v Kyjově. Poškozený šel využít mobilní toaletu a jeho kolega pod ní hodil zábavní pyrotechniku. Následná detonace způsobila muži otřes a hučení v uších.

Zdravotní potíže neodezněly ani po delší chvíli a muž se tak vydal do nemocnice, kde nakonec skončil hospitalizován. Detonací utrpěl oboustranné poranění sluchového ústrojí s celkovou ztrátou sluchu 25%. Měsíc kvůli zranění navíc nesmí do práce.

„V důsledku přetrvávajících následků není poškozený v současné době způsobilý k výkonu původní práce a musel být přeřazen na jinou práci. Policisté toto jednání kvalifikovali jako trestný čin Ublížení na zdraví a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.V případě odsouzení hrozí muži za špatný vtip až tři roky vězení. 

Policisté navíc upozorňují na používání zábavní pyrotechniky s blížícím se koncem roku. „Vždy mějte na paměti bezpečnost svoji i osob pohybujících se v okolí a dbejte bezpečnostních pokynů výrobce," dodal mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky mobilní záchod, toi toi, toaleta, pyrotechnika, sluch, poranění, Kyjov, podlaha

Muž seděl na mobilním záchodě, kolega mu hodil pod podlahu pyrotechniku. Výbuch muže vážně zranil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.