Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Svátek pro milovníky zimních sportů. Snow Film Fest přiveze na jižní Moravu sníh, led a adrenalin

Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích v listopadu zavítá téměř do všech jihomoravských regionů. Festival je svým rozsahem a návštěvností největší akcí svého druhu u nás. V programu je 6 pečlivě vybraných filmů – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. Na své si přijdou milovníci extrémních zážitků, čerstvého prašanu, arktické divočiny i sportovní fanoušci.

Zážitek pro profesionály i nadšence

Parta nadšenců má sen – sjet na kajaku nejseverněji položenou Grónskou řeku. Mrazivé podmínky však dělají z běžné vodácké expedice opravdu extrémní zážitek, těšte se na film Into Twin Galaxies.

Kdo by nesnil o tom být digitálním nomádem, žít tam, kde se nám zachce, dělat co nás zrovna napadne, třeba objevovat nedotčené balkánské svahy jako ve filmu In Gora.

Někdo radši brázdí upravené trasy, slalom, sjezd. A někdo jezdí tak rád, a tak dobře, že jsou z toho medaile na světových sportovních podnicích. Jak vypadá příprava tréninkové skupiny Ondřeje Banka uvidíte ve filmu Kámen, Nůžky, Vagus.

Všechny dobrodruhy, tuláky a samotáře zvou organizátoři na film The Frozen road, který je pohledem do duše cyklisty, který se vydal úplně sám vstříc mrazivým pustinám severní Kanady.

Snímek Freezing je příjemným odlehčením. Dvojice surfařů podává svůj výlet za vlnami omývající Island s osobitým britským humorem.

O nostalgickém návratu na finskou řeku Ivalo vypráví film Lapin Kulta. Místo plavidla budou však v hlavní roli tentokrát lyže a sáně.

Od Blučiny po Kyjov

Hned dvě projekce chystá 24. a 25. listopadu obec Blučina na Brněnsku. Promítání filmů bude součástí výstavy Blučinské kreace. Nedělní promítání (25. listopadu) navíc obohatí paraglidista Michal Krysta, který bude vyprávět zážitky z létání na křídle nad Himalájem.

Festivalovou projekci chystá také brněnský klub cestovatelů (27. listopadu), lidé však mohou filmy shlédnout také v Boskovicích (25. listopadu) nebo v Kyjově (27. listopadu).

Termíny projekcí a další informace najde na webu www.snowfilmfest.cz.

Foto Snow Film Fest | Zdroj s použitím TZ

Štítky snow film fest, Blučina, brno, jižní Morava, film, Jihomoravský kraj, zimní sport, festival, dobrodružství, adrenalin, Ondřej Bank, Kyjov, Kanada, Island, Himálaj

Svátek pro milovníky zimních sportů. Snow Film Fest přiveze na jižní Moravu sníh, led a adrenalin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.