Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Luxusní bar nebo únikovka? Nový majitel paláce Typos na Jakubáku hledá využití pro bývalý trezor

Budova bývalé České televize na Jakubském náměstí byla kdysi bankou a ve svém podzemí skrývá pancéřový bankovní trezor. Stávající majitelé teď hledají nadšence, kteří by v něm otevřeli zajímavý podnik. V průběhu listopadu má kdokoliv možnost zaslat vlastní nápad na projekt uvnitř.

Další oživení Jakubáku

Díky skvělé práci několika poctivých restaurací a barů se okolí kostela sv. Jakuba proměnilo k nepoznání. Z kdysi tiché lokality, na dnešní hlasitě tlukoucí srdce brněnského života. A „Jakubák“, jak ho znají místní, bude od příštího roku ještě zajímavější.

Bývalá budova německé banky a později pak České televize, navržená architektem Jürgenem Bachmanem a postavena v 30. letech minulého století, se dostala letos do rukou nového majitele s vizí tuto atmosféru ještě posílit.

Jelikož budovu nechala vystavět bývalá banka, její součástí je unikát – opancéřovaný trezor, včetně svých masivních dveří. Tento prostor je zaručeně nejkurióznějším místem pro nový podnik v Brně, kde k získání jmenovky „kultovní“ nebude potřeba tolik námahy. Není totiž běžné mít možnost takový trezor vidět na vlastní oči.

Soutěž o novou tvář trezoru

„Majitelé se proto rozhodli umožnit kreativním talentům z Brna i z okolí, aby přišli s nápadem, co za podnik v trezoru otevřít,“ říká Zuzana Gábiková z realitní kanceláře HOME Hunters, kteří soutěž pro majitele domu rozběhli. Nápady je možno odevzdávat na speciální stránce a každý, kdo nápad zašle, bude přednostně pozván na exkluzivní otvírací party, až se nový podnik spustí.

Odměnu získají nejzajímavější nápady

„Navíc má každý možnost označit, zdali touží svůj nápad i zrealizovat,“ pokračuje Gábiková. Dodává: „Komise složená z majitelů domu a zástupců naší kanceláře pak v prosinci vybere ty nejzajímavější nápady a ty dostanou možnost svoji myšlenku rozpracovat do jednoduchého podnikatelského záměru. Tři nejlepší za svoji kreativitu obdrží finanční odměnu a vítěz získá možnost svůj záměr realizovat. Navíc mu majitel v případě zájmu může vstoupit do projektu jako investor a pomoct tak pokrýt část počátečních výdajů.“

 

 

Zdroj s použitím TZ

Štítky typos, trezor, jakubské náměstí, využití, bar, úniková hra, banka, Česká televize, Jakubské náměstí (Brno), Brno

FOTO: Luxusní bar nebo únikovka? Nový majitel paláce Typos na Jakubáku hledá využití pro bývalý trezor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.