Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno rozzáří půl milionu LED světel. Vánoční výzdoba se poprvé rozsvítí v pátek

Zaměstnanci Technických sítí (TS) Brno dokončují tento týden vánoční osvětlení městských ulic. Hotové musí být do čtvrtka, aby se v pátek, kdy začínají adventní trhy, mohlo rozsvítit. Pracovníci společnosti Bon Jour Illumination od neděle zdobí vánoční strom na náměstí Svobody, což by měli dodělat do středy.

Zhruba třetina výzdoby se týká historického centra, další městských částí. Ve středu města bude o adventu a Vánocích svítit zhruba půl milionu diod. „Pro letošní rok jsme zvolili stejně jako loni jednoduché, ale o to efektnější osvětlení založené na teplé bílé barvě. Hustá síť světel zdobí ulice ústící na náměstí Svobody, jako jsou Česká, Rašínova či Kobližná, ale i ty ostatní v srdci města, například Joštovu, Starobrněnskou, Orlí, okolí hlavního nádraží či Šilingrovo náměstí," řekla technická ředitelka TS Brno Lenka Dufková.

Speciální péči věnují Technické sítě výzdobě ulice Radnická a portálu vstupní brány do nádvoří Staré radnice, kde je dominantou nasvícená kašna. Uvnitř nádvoří rozsvítí také ochoz při vstupu do vyhlídkové věže Staré radnice, kam míří o adventu hodně návštěvníků.

Vánoční strom letoa i na Dominikánském náměstí

Osvětlený strom bude kromě náměstí Svobody také na Dominikánském náměstí. Jejich výzdoba bude letos bohatší, na jednom stromu budou čtyři osmnáctimetrové řetězy. Od 2. prosince bude nasvícený a nazdobený také strom na Malinovského náměstí před Mahenovým divadlem.

Od 23. listopadu budou otevřené stánky na adventních trzích. Na náměstí Svobody a na Dominikánském náměstí budou letos poprvé otevřené i přes vánoční svátky až do 28. prosince.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky vánoční výzdoba, Brno, centrum, Vánoce, advent, LED, strom, vánoční ozdoby, Mahenovo divadlo, vánoční stromek, osvětlení, Orlí

Brno rozzáří půl milionu LED světel. Vánoční výzdoba se poprvé rozsvítí v pátek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.