Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hotely na jižní Moravě mají už na Silvestra plno. Nejčastěji přijíždí Němci

Jihomoravské hotely, které na konci roku zůstávají otevřené, obvykle nemají o zákazníky nouzi. Řada z hotelů a penzionů bývá s předstihem téměř vyprodaná. Často velkou část klientů tvoří lidé, které přivážejí každoročně zahraniční cestovní kanceláře, obvykle německé. Hoteliéři také zaznamenávají, že se začíná mírně zvedat zájem o ubytování přes vánoční svátky či mezi Vánocemi a Silvestrem, třebaže zájem je citelně nižší než na přelomu roku. Lidé hledají klid. Hodně hotelů přes vánoční svátky stále zavírá.

Vánoční balíček nabízí každoročně hotel Savannah poblíž Znojma. Nabízí ubytování na dvě noci kdykoliv od 21. do 26. prosince. V ceně je vánoční menu a různé relaxační a wellness procedury, zájem je ze strany českých i rakouských klientů.

Klidné Vánoce na hotelu

Hotely na Vánoce lákají právě na relaxaci a klid, který je zaručený i tím, že je v hotelu málo hostů. „Jezdí především cizinci a každý rok jich je o něco více. Lidí přibývá i mezi svátky a je to trend posledních dvou až tří let," řekl marketingový manažer Tomáš Sedláček z hotelu Galant v Mikulově.

Otevřeno má v posledních letech přes Vánoce například i hotel Orea Santon u Brněnské přehrady, přestože v dřívějších letech pro nezájem zavíral. Zavřený však přes svátky zůstane třeba hotel Skalní mlýn u Punkevních jeskyní, mezi svátky už se však zase otevře.

Speciální silvestrovské balíčky

Na přelom roku nabízejí hotely různě dlouhé pobytové balíčky a řada z nich chystá několikahodinový zábavní program. Často hrají různé kapely, chystají se rauty se zajímavou gastronomií, tancuje se. „Máme 125 pokojů a už teď jsou z 90 procent vyprodané. Zhruba z 80 procent je zaplní Češi, zbytek zahraniční hosté. Každoročně nám vozí hosty cestovka z Německa," řekl Sedláček.

Ani ne před deseti lety byl přitom hotel zavřený ještě celý konec roku. „Je to i díky městu, které se snaží dělat program pro návštěvníky celoročně. Například v Lednici všechno na konci léta zavře a nic se tam neděje," řekl Sedláček.

Hotely se připravují na Němce

Podobně vozí léta cestovní kancelář z Německa hosty k Brněnské přehradě, pro které je připravený program a hotel už je nyní prakticky vyprodaný.

Na Skalním mlýně se kromě návštěvy Punkevních jeskyní a blízké Macochy obvykle zájezd z Německa podívá například do Mikulova, do Vídně či do Prahy a v hotelu Skalní mlýn přespává, obvykle čtyři noci. Na silvestra je pro ně připravený zábavný program. „Ale jezdí sem i čeští turisté, dokonce u nás na konci roku přespávají lidé, kteří bydlí nedaleko," řekl ředitel Zdeněk Kozman.

I přes to, že je hotel ke konci roku hodně plný, nejsou v něm zdaleka všichni zaměstnanci. „Musí si také někdy odpočinout a každý rok se střídají, aby nemuseli vždy na konec roku do práce," poznamenal Kozman.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hotely, silvestr, ubytování, němci, hotel, Vánoce, Jihomoravský kraj, Tomáš Sedláček, Německo, Savannah, svátek, Znojmo, Mikulov

Hotely na jižní Moravě mají už na Silvestra plno. Nejčastěji přijíždí Němci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.