Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Rekonstrukce Dominikánského náměstí je u konce. Na místo se stěhují stánkaři

Dominikánské náměstí po měsících rekonstrukcí opustili dělníci a stěhují se sem stánkaři. Ti připraví prostor na blížící se vánoční trhy. Během rozsáhlé rekonstrukce byly opraveny všechny inženýrské sítě, proběhl archeologický výzkum a novou podobu náměstí pak dokonaly nově vysazené stromy a lavičky.

Na Dominikánském náměstí se po rekonstrukci místo aut objeví stánky a pódium. Už 23. listopadu tu začínají vánoční trhy. Právě kvůli nim probíhaly všechny opravy v maximální rychlosti, aby se zahájení Brněnských Vánoc obešlo bez zpoždění.

Hotovo bylo nakonec ještě před termínem. Slavnostního otevření a prohlídky toho, co dělníci během sedmi měsíců opravili, se mohou lidé zúčastnit ve středu 14. 11. v 10 hodin.

Dominikánské náměstí se po opravách přiblížilo svému historickému vzhledu ze 30. let minulého století. Na prostranství i terase kostela přibyly lavičky, náměstí bylo osázeno 10 platany. Další výtvarné prvky, např. kašna, jsou zatím v řešení.   

Foto M. Schmerková, MMB | Zdroj s použitím TZ

Štítky Dominikánské náměstí, rekonstrukce, ukončení, vánoční trhy, Vánoce

FOTO: Rekonstrukce Dominikánského náměstí je u konce. Na místo se stěhují stánkaři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.