Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lávka přes Svratku v Bystrci půjde do dvou let k zemi

Lávka přes řeku Svratku v brněnské městské části Bystrc bude do dvou až tří let stržena a nahradí ji nová stavba. Prohlásila to mluvčí městské společnosti Brněnské komunikace Vladimíra Navrátilová. V současné době je lávka prý zcela bezpečná.

„Rada města Brna rozhodla, že lávka z důvodu konstrukčních problémů bude zdemolována a do dvou až tří let nahrazena novou lávkou. Do té doby bude sloužit lávka současná, která je zcela bezpečná," uvedla Navrátilová.

Lávku nechala zkontrolovat letos v květnu radnice městské části Brno-Bystrc. Průzkum zjistil u přepínacích nosných kabelů kaverny vyplněné vodou. „Lávka nebyla v havarijním stavu, ale kabely nebyly obaleny betonem tak, jak měly být, a kvůli vodě byly povrchově poškozeny korozí. Tyto závady byly opraveny a lávka je zcela bezpečná," uvedla Navrátilová.

Lávka byla od poloviny srpna do konce září právě kvůli těmto opravám uzavřena. Od té doby znovu slouží pěším i cyklistům.

Autoři | Foto Mapio.net

Štítky lávka, Bystrc, demolie, Svratka, Brněnské komunikace a.s., Brno

Lávka přes Svratku v Bystrci půjde do dvou let k zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.