Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Kvůli silnému větru se uzavřely všechny brněnské hřbitovy

Kvůli silnému větru a tím i zvýšenému nebezpečí pádu větví se v úterý uzavřely všechny brněnské hřbitovy. Opatření zůstává platné do odvolání a vychází z varování Českého hydrometeorologického ústavu. O aktuálním stavu vás budeme informovat.

O hrozícím zavření hřbitovů Správa hřbitovů města Brna informovala včera. Vzhledem k vyšší návštěvnosti hřbitovů v předdušičkovém období a nebezpečí, že vítr bude lámat větve stromů, dnes k uzavření skutečně přistoupila. Vedlo k tomu varování vydané Českým hydrometeorologickým ústavem.

Dokud bude varování platné, zůstanou brány brněnských hřbitovů zavřené. Aktuální informace jsou k dispozici na webových stránkách.

Uzavřít se mohou i parky

Podobně se s povětrnostními podmínkami případně vypořádá také Veřejná zeleň města Brna. „Jestliže to budou meteorologické podmínky vyžadovat, umístíme do parků cedule upozorňující na nebezpečí padajících větví a některé vycházkové okruhy uzavřeme páskou," nastínil ředitel VZMB Jozef Kasala. Zatím je ale pohyb v parcích volný.

Foto Turistika.cz | Zdroj s použitím TZ

Štítky hřbitovy, Brno, uzavření, silný vítr, hřbitov, Český hydrometeorologický ústav, vichřice

AKTUÁLNĚ: Kvůli silnému větru se uzavřely všechny brněnské hřbitovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.