Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z Brna vzlétlo první letadlo nové linky do Milána. Na sever Itálie se dostanete za pár set korun

První letadlo na nově vzniklé pravidelné lince Brno - Bergamo vzlétlo v neděli večer, v den stého výročí vzniku Československa, z brněnského letiště. První let využilo 171 cestujících, kteří do Itálie odletěli a 159 jich z Bergama přiletělo. Linka společnosti Ryanair létá každou neděli a středu a cena zpáteční letenky začíná na 518 Kč.

„Start linky na Milán Bergamo je skvělou zprávou pro obyvatele a návštěvníky Jihomoravského kraje i sousedních regionů. Je to významný krok naší společné strategie rozšiřovat počty pravidelných linek pro obyvatele a turisty. A jednání o dalších linkách i nadále pokračují,” zdůraznil hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

Bergamo je nádherné historické město na severu Itálie, nachází se zhruba 40 kilometrů severovýchodně od Milána a je hlavním městem regionu Lombardie. V Bergamu žije zhruba 110 tisíc obyvatel. Z letiště v Bergamu se do Milána dostanete pravidelným autobusovým spojem za zhruba hodinu.

„Je vynikající, že se novou linku podařilo otevřít ještě v rámci zimního letového řádu, tedy ještě v letošním roce. Vzhledem k tomu, že o nových linkách se vyjednává na jednu až dvě sezóny dopředu, to považuji za mimořádný úspěch našeho týmu s Jihomoravským krajem a městem Brnem," říká Milan Kratina, předseda představenstva Letiště Brno.

Z brněnského letiště tak v současné době létají pravidelné linky do Mnichova, na Londýn Stansted a na Milán Bergamo. Linka do Mnichova létá dvakrát denně každý všední den a jeden let má v rozpisu i v neděli.

ČTĚTE TAKÉ: Brněnské letiště má za sebou nejúspěšnější léto v historii 

Linka na Londýn Stansted létá každý den mimo úterý a středy. Díky tomu lze s jedním přestupem z Brna snadno doletět například na Tenerife za 3 281 Kč, do New Yorku za 9 920 Kč nebo do Hongkongu za 14 363 Kč za zpáteční letenku.

Foto RyanAir | Zdroj s použitím TZ

Štítky letiště brno, Milán, Bergamo, Ryanair, Brno, Itálie, Letiště Brno-Tuřany, vznik Československa, Jihomoravský kraj, Bohumil Šimek, Londýn

Z Brna vzlétlo první letadlo nové linky do Milána. Na sever Itálie se dostanete za pár set korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.