Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně se setkají odborníci na paliativní péči

Odborníci na paliativní péči se sejdou 24. a 25. října v Brně. Uskuteční se totiž druhý ročník regionální konference nazvané Paliativní péče ve zdravotnictví a sociálních službách. Na Staré i Nové radnici budou debatovat odborníci, kteří mají s paliativní péčí zkušenosti jak v České republice, tak i v zahraničí. Konferenci pořádá Hospic sv. Alžběty a je určena pro odbornou i laickou veřejnost.

Chybí koncepce na regionální i státní úrovni

Paliativní medicína je jedním z témat zahrnutých v dlouhodobém strategickém dokumentu města Brna – Plánu zdraví města Brna 2018–2030. Přestože se jedná o problematiku, která se týká prakticky každého z nás, není v této oblasti stanovena jednotná koncepce na krajské ani celostátní úrovni.

Vznik pracovní skupiny

Aby koncepce paliativní péče pro pacienty byla skutečně funkční a prospěšná, ukázalo se jako nejdůležitější stanovení postupů, které budou společné pro město i kraj. Jedním z výsledků prvního ročníku konference proto bylo vytvoření pracovní skupiny, která byla pověřena přípravou podkladů pro koncepci poskytování paliativní péče pro Brno a Jihomoravský kraj s výhledem do roku 2050.

Jedním z hlavních bodů programu tohoto prestižního setkání odborníků na paliativní péči tak bude seznámení se s průběžnými výsledky činnosti této pracovní skupiny a projednávání dalších témat, týkajících se např. komplexnosti služeb poskytovaných nevyléčitelně nemocným lidem, odlišností mezi obecnou a specializovanou paliativní péčí, komunikace i duchovních potřeb pacienta atd..

 

Foto MMB | Zdroj MMB

Štítky paliativní péče, konference, Brno, Česko, Jihomoravský kraj

V Brně se setkají odborníci na paliativní péči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.