Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti dobrého jídla, Ochutnej Afriku, závod osmiveslic a Básníci v káznici

Poslední týden Babího léta je za námi a máme tak možnost si ještě v relativním teple užít podzimní krásy. Máme pro vás pár tipů, jak si ho užít naplno!

Pátý ročník jediného veletrhu luxusních hodinek v České a Slovenské republice, Salon Exceptional Watches, se letos v pátek a v sobotu 19.–20. října v Uměleckoprůmyslovém muzeu. Přijďte se ponořit do světa časomír, potkat se s osobnostmi hodinářského světa, vyzkoušet si hodinky na Vaše zápěstí, vyslechnout si jedinečné přednášky a obdivovat ukázky hodinářské práce. Brno se na 2 dny stane centrem všech #watchlovers.

V pátek 19. a v sobotu 20. října vás na Futurum Food Festu čeká plno rozmanitých pokrmů z celého světa – od amerických hamburgerů a kanadských poutines, přes čínské knedlíčky a vietnamské rolky, až po indické kuřecí biryani nebo proslulou thajskou polévku tom yum. Milovníky asijské a orientální kuchyně potěší thajská jídla, nebo jihoindické speciality. Pro příznivce extrémnějších a méně tradičních chutí si Klub cestovatelů připraví sarančata na červeném víně a další hmyzí speciality.

A pokud vám budou chybět africké speciality, tak ty objevíte v sobotu 20. října v Tržnici na akci Ochutnej Ariku v Brně. Čerstvé ovoce přímo z Ugandy! A taky sušené na africkém slunci a grilované ve středu Brna!

Elán oslaví v roce 2018 padesát let od založení kapely a toto výročí oslaví československým turné, v rámci něhož se v sobotu 20. října 2018 zastaví brněnské Hale Rondo.

Hlavní událostí programu Bena Cristovao pro podzim 2015 je jeho turné, které by mělo po vizuální stránce i svou návštěvností pokořit to předchozí. Ben Cristovao opět zapojí skvělé muzikanty, chybět za mixážním pultem nebude ani jeho dlouholetý DJ a kamarád Abdu. Představí se také skvělí hosté a light show bude v rukách těch nejlepších. Nadupanou show Bena Cristovao si užijete v sobotu 20. října od začátku až do jejího úplného konce!

Sto let od založen íČeskoslovenska si žádá ohlédnutí za tím, co se za poslední století událo. Dietrichsteinský palác  na Zelném trhu připravil v rámci 100. výročí vzniku samostatného Československa hned tři výstavy – Jak se poznávali: moravsko-slovenské vztahy v letech 1848–1919, Tradiční lidová kultura – výkladní skříň státu – vděčný symbol národa a Srpen 1968 mezi dějinnými osmičkami. Výstavy budou doplněny zajímavým programem v podobě workshopů, promítání filmů, přednášek a komentovaných prohlídek. 

Od začátku týdne na náměstí Svobody pokračují Slavnosti dobrého jídla, na kterých se představí restaurace, ale také foodtrucky či regionální prodejci. Otevřeno je až do soboty do 20 hodin, v případě zájmu se akce dokonce každý den o dvě hodiny protáhne.

Co dělat mají i fanoušci sportu. Závody univerzitních osmiveslic Osmy Brno se konají dnes od 15 hodin, zítra od 9 se odehraje finále. Akce navazuje na tradici z roku 1937, kdy se jel pravděpodobně první ročník utkání mezi dvěma brněnskými vysokými školami – dnešní Masarykovou univerzitou a Vysokým učením technickým v Brně. Tradice byla obnovena v roce 2015.

Milovníci poezie si přijdou na své v rámci festivalu Básníci v káznici , který se koná od včerejška v Brně v bývalé káznici na ulici Bratislavské.  Projekt je inspirován mimo jiné skutečností, že právě zde si svůj trest museli vytrpět autoři jako Petr Bezruč, Jan Zahradníček nebo Zdeněk Rotrekl. Festival pracuje s poezií ve formě veršů, ale také hudby a pohybu, což ostře kontrastuje s prostředím i minulostí objektu. 

Autoři | Foto Veslo.cz | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, jídlo, Afrika, Brno, slavnost, Ben Cristovao, krása, Uměleckoprůmyslové muzeum v Brně, Slovensko, Petr Bezruč, Jan Zahradníček, Zdeněk Rotrekl, přednáška

TIPY NA VÍKEND: Slavnosti dobrého jídla, Ochutnej Afriku, závod osmiveslic a Básníci v káznici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.