Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: V Brně vzniká nový akční seriál o kaskadérech. Nabídne šílené kousky i nekorektní humor

V Brně vzniká nový komediální seriál z kaskadérského prostředí. Aktuálně tvůrci dokončili pilotní díl, který bude mít premiéru v kině Scala 2. prosince. Od nového roku začnou přípravné práce s hledáním lokací a hereckým obsazení. Kaskadéři s.r.o. nabídnou podle tvůrců kvalitní dávku nekorektního humoru a také spoustu poctivých kaskadérských kousků.

Pocta českému kaskadérskému řemeslu

Seriál vzniká ve spolupráci produkce Lonely Production, studia Epicture a kaskadérské společnosti Czech Stunts. Námět seriálu od Josefa Blažka a Adély Hrivnákové pak rozvíjí Tomáš Chvála, jeden ze scénáristů seriálu České televize Kosmo.

Seriál bude mít 10 půlhodinových dílů. Velkým vzorem je pro autory anglický režisér filmů Jednotka příliš rychlého nasazení nebo Baby driver Edgar Wright.

„Kaskadéři s.r.o. jsou poctou českým filmovým kaskadérům. Pilotní díl Kaskadérů s.r.o. vypráví příběh bílého límečka ze světa kancelářských šanonů, který musí vzít práci v kaskadérské firmě. Nedokáže rozeznat kaskadérskou práci od skutečné přestřelky a jeho i Vás, diváky, čeká pořádná jízda! “ prozradil režisér seriálu Jiří Fabík ze studia Epicture.

Made in Brno

Tvůrci chtějí natáčení zachovat v Brně a jeho okolí, kde se pilotní díl natáčet. Zajímavostí je i fakt, že na již natočeném pilotu své síly spojily téměř všechny filmařské štáby z Brna. Podílela se na něm více než stovka nadšenců.

Létající hořící muž na Malé Americe

„Produkce pilotního dílu byla velice náročná. Natáčeli jsme například scénu, kdy kaskadér simuluje let ve vzduchu, což by nebylo nic nezvyklého, kdyby u toho nehořel a scéna se nenatáčela v interiéru Malé Ameriky. Díky profesionalitě kaskadérského týmu vše dopadlo na první dobrou. Nakonec se ukázalo, že mnohem náročnější bude postprodukce. Mazaní lan, přidávání výbuchů nebo vkládání 3D modelu balistické střely, to vše byly měsíce práce. Vložená námaha však stála za to a věřím, že jsme vytvořili něco, co se u nás jen tak nevidí,“ říká producent seriálu Michal Sikora.

Na seriál mohou přispět i fanoušci

Projekt má podporu od distribuční společnosti Bontonfilm a.s. a v současné chvíli probíhají jednání o způsobu vývoje a výroby seriálu. Filmaři shání na podporu natočení seriálu peníze prostřednictvím kampaně na Startovači. Vybrání peněz je podle nich důležité pro dobrý start celého natáčení. Přispět a získat díky tomu zajímavé ceny můžete zde

Foto Kaskadéři s.r.o.

Štítky kaskadéři s.r.o., kaskadéři, seriál, natáčení, Brno, Scala, Josef Pavlovický, Tomáš Chvála, kino, Edgar Wright, Česká televize, Jednotka příliš rychlého nasazení, Jiří Fabík, Baby Driver, Michał Sikora, Malá Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Brně vzniká nový akční seriál o kaskadérech. Nabídne šílené kousky i nekorektní humor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.