Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Strach jsem neměl, jednal jsem intuitivně, říká hrdinný strážník Petr Čermák

O svém činu jsem nijak nepřemýšlel, bylo to intuitivní, hned jsem šel na věc, popisuje skromný hrdina Petr Čermák. Brněnský strážník v pondělí večer mimo službu nakupoval se svou ženou v supermarketu ve Vondrákově ulici. V tom se u kasy přímo u něj objevil muž s černou kuklou a zbraní v ruce. Petr neváhal a lupiče složil trénovaným chvatem, přestože měl sám holé ruce.

„Ve chvíli, kdy se zloděj objevil u pokladny a žádal si vydání peněz, stál jsem zhruba metr od něj. Podařilo mi dostat se k němu, aniž by si mě všimnul," popsal pondělní událost zástupce vedoucího pořádkové jednotky brněnských strážníků Petr Čermák.

„Díky chvatům, hmatům a páky vedené na ruce a zbraň se mi podařilo dostat ho na zem. Přitom mi pomohla moje žena, která zafixovala dolní polovinu těla útočníka, aby nemohl kopak či se pokusit utéct," vylíčil Čermák. 

Po chvíli jeho ženu vystřídal náhodný zákazník a manželka po domluvě se svým mužem hlídala v bezpečné vzdálenosti lupičovu zbraň. Do pár minut pak dorazili jak městští strážníci, tak i státní policisté. „Čtyřiatřicetiletý muž je zadržen, pravděpodobně ještě dnes mu bude sděleno obvinění z loupeže" uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Podle něj byl lupič již v minulosti trestně stíhán.

Při incidentu se lehce zranil

Čermák při zákroku utrpěl zranění zápěstí. „Při souboji s lupičem jsem si přetrhnul vazy v zápěstí," upřesnil Čermák. Brněnského hrdinu tak nyní čeká odpočinek na zhruba 4 týdny trvající pracovní neschopnosti.

Foto MP Brno

Štítky Petr Čermák, hrdina, loupežné přepadení, zloděj, zbraň, zneškodnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strach jsem neměl, jednal jsem intuitivně, říká hrdinný strážník Petr Čermák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.