Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnští radní neschválili návrh na změnu druhé vlny rezidentního parkování. Mělo být zdarma

Brněnští radní dnes dopoledne na jednání neschválili návrh Pirátů a KDU-ČSL na změnu druhé vlny rezidentního parkování. Podle návrhu by rezidenti ani abonenti v širší vlně neplatili nic do doby, než dokáže město vyřídit "kompletní opravu" systému. Návrh podpořil i Matěj Hollan ze Žít Brno. Kvůli hlasům ANO a Zelených však návrh neprošel.

Zmíněný návrh změny nařízení včera odsouhlasila i Rada městské části Brno-střed. „Přestože se Petr Vokřál už dva roky zaštiťuje tvrzením, že konkrétní nastavení rezidentního parkování vychází z vůle městských částí, dnešním hlasováním sebe i celého hnutí ANO dokázal, že to není pravda, když odmítl podpořit změnu nařízení v rozporu s vůlí městské části," uvedl lídr Pirátů Tomáš Koláčný.

„Vzhledem k uvedenému náš návrh neprošel a spuštění rezidentního parkování v severních oblastech MČ Brno-střed tedy bohužel proběhne podle diktátu hnutí ANO," dodal Koláčný.

Podle něj však po vzniku nové koalice vyhlásí hned po ustavujícím zasedání nového zastupitelstva mimořádné jednání nové městské rady, na které návrh změny ceníku předloží znovu. 

Nově vznikající koalice ODS, KDU-ČSL, Pirátů a ČSSD nejprve vyzvala radu, aby odložila druhou vlnu rezidentního parkování z listopadu na duben. Posléze návrh upravila a chtěla, aby druhá vlna v listopadu začala, ale byla bezplatná pro rezidenty, abonenty i návštěvníky.Do dubna pak chtěla nově vznikající koalice pracovat na úpravách systému rezidentního parkování. Návrh radou neprošel, platit budou od 1. listopadu všichni.

 

Foto Varvara Šatunova

Štítky rezidentní parkování, rozšíření, rada, zamítnutí, parkování, ANO 2011, Česká pirátská strana, KDU-ČSL, Matěj Hollan, Žít Brno, městská část, Tomáš Koláčný, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští radní neschválili návrh na změnu druhé vlny rezidentního parkování. Mělo být zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.