Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zvěrolékařem se stanete pouze v Brně. Jediná veterinární univerzita v Česku slaví 100 let

Sto let od svého založení oslaví Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně pětidenním programem. Jeho součástí bude kromě udílení pamětních medailí a zlatých diplomů také sázení lípy. Oslavy potrvají ode pondělí do pátku.

„Snažili jsme se, aby do těchto oslav byli zapojení jak vedení univerzity a akademický sbor, tak i studenti a zaměstnanci," řekl novinářům rektor Alois Nečas.

Tradice zlatého diplomu

Na pondělí si škola naplánovala slavnostní shromáždění akademické obce s udělováním sta medailí osobnostem, které se zasloužily o rozvoj univerzity. Absolventi školy dostanou zlaté diplomy. „Jsme jedinou vysokou školou v České republice, která drží tradici zlatých diplomů. To znamená promoce absolventů po 50 letech od jejich ukončení studia," uvedl Nečas. Tradici univerzita udržuje od roku 1968. 

Open air party pro studenty i zasazení lípy

Současní studenti můžou výročí oslavit středeční open air party, na které rektor zapálí slavnostní vatru. Na to pak naváže koncert Beatles revivalové kapely The Glass Onion. Součástí oslav budou také odborné konference nebo zasazení lípy v areálu školy.

„Doufám, že jako symbol demokracie, lidské pospolitosti a hrdosti bude na půdě naší alma mater po další století svědkem příznivého osudu a jejího rozkvětu," dodal rektor.

Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně je jediná svého zaměření v České republice. Škola vznikla na místě bývalých jezdeckých kasáren v roce 1918. V současnosti univerzita poskytuje vysokoškolské vzdělávání v oblasti veterinárního lékařství, veterinární hygieny, bezpečnosti a kvality potravin, ochrany zvířat a farmacie.

Autoři | Foto VFU

Štítky vfu, veterinární a farmaceutická fakulta, oslavy, výročí, založení, univerzita, Brno, Česko, lípa, Alois Nečas, The Beatles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvěrolékařem se stanete pouze v Brně. Jediná veterinární univerzita v Česku slaví 100 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.