Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brno hostí největší veletrh luxusních hodinek ve střední a východní Evropě

PR článek

Ve dnech 19.-20.10.2018 budou mít v Brně sraz všichni milovníci kvalitního času, protože zde proběhne už pátý ročník prestižní hodinářské výstavy luxusních hodinek SEW. Návštěvníci se mohou těšit na mnoho novinek, zajímavé přednášky a setkání s novými značkami.

Pouhé čtyři roky existence stačily Veletrhu hodinek SEW – Salon Exceptional Watches 2018  k tomu, aby byl označován nejzajímavějším a největším veletrhem luxusních hodinek ve střední a východní Evropě. Datum jeho konání si zapisuje do kalendáře čím dál víc hodinářských celebrit, odborné veřejnosti i zavedených jmen. Této mezinárodní výstavy se letos účastní vyslanci osmi zemí – kromě České republiky přijedou hodináři ze Slovenska, Švýcarska, Německa, Francie, Litvy, Jižní Koreje a Japonska.

Nezávislá esa i méně známé značky

Seznam vystavujících je letos opět o něco zajímavější a obsahuje přes třicet různorodých značek – objevují se v něm jména zavedená a staletími ověřená, nezávislá esa oboru i méně známé, přesto ale výrazné značky: Alexander Shorokhoff, Arnold & Son, Ball, Bell & Ross, Biatec, Breitling, Czapek Genéve, Edox, Fortis, Frederique Constant, Grand Seiko, IWC, Junghans, Kudoke, Lehmann, Maurice Lacroix, Molnar Fabry, Meistersinger, Omega, Oris, Phenomen Watches, PRIM Manufacture 1949, Prokop & Brož, Rado, Seryn Watches, Schaumburg Watch, Sinn, SevenFriday, TAG Heuer, Vostok Europe, Vulcain, Zenith a další. Výstava už totiž získala vážnost mezi zástupci výrobců hodinek a v drtivé většině případů se na SEWu objeví členové vedení.

Důležitou součástí SEW je jedinečný doprovodný program, který připravuje Igor Sirota (šéfredaktor časopisu Hodinky & Šperky). Témata jsou často natolik ojedinělá, že ani v evropském kontextu nemají obdoby.

Co zvolit z přednáškového „turné“?

Mohli bychom sebevědomě prohlásit, že máte jít na všechny přednášky do přednáškového sálu v mezipatře vpravo v budově Moravské galerie v Brně. To by vám ale prakticky nezbyl čas na samotné hodinky výstavy SEW 2018, na setkání se zástupci značek.

Takže: v tuto chvíli počítáme s 10 přednáškami a jednou besedou. Ta je novinkou a věřme že všechny „tři strany“ – zastánci smart watches, stejně jako naopak mechaniky, či ti, kdo se nevyhýbají žádné z obou cesty – budou jednoznačně a zajímavými argumenty hájit svůj názor. To věští zajímavé okamžiky v sobotu 20. 10. ve 12:00 až 13:00 hodin.

Rozhodně bychom nevynechali následující: přednášku PhDr. Jaromíra Ondráčka, hodinářského odborníka a pedagoga na téma – věčný kalendář (pátek 19. 10. v 16:40 až 17:30 hodin). Kdo ví, jak přesně funguje? On ano.

Dále je tu sobota 20. 10. a čas 13:10 až 14:00 hodin. Ing. Libor Hovorka, hodinářský odborník bude mluvit o slepých uličkách historie hodinářství. Kuriózní, zajímavé. Takové téma ještě v Čechách, a nejen u nás, nikdo jiný nezpracoval. Navíc uvidíte i reálné hodinky-„slepé uličky“.

Do třetice další doporučení: pátek 19. 10. ve 13:15 až 13:55. Igor Sirota, šéfredaktor časopisu Hodinky & Šperky. Vloni mluvil o nejpřesnějších hodinkách světa. Letos přiblíží jednu z cest, kterak se k tomuto cíli přiblížit – vysokou frekvenci. Víte, jakou ještě zvládne mechanika a co pak? Dozvíte se to.

Nyní prezentace značek. Koho bychom nevynechali? Kdo se představuje poprvé, jako: Arnold & Son, Breitling, Phenomén, Stefan Kudoke… Dále ty, kdo vždy svými přednáškami mile překvapí, jako slovenská dvojice Michal Molnár a Igor Fábry, nebo český Ondřej Berkus. A proč bychom nevynechali ani představení Sinn? Jednoduše proto, že po představení techniky této německé značky dostane slovo český vrakový potápěč J. Böhm, který s hodinkami reálně na dně a ví, jak si tam vedly.


Program: 

Pá 19.10.

12:00-18:00 pro veřejnost

12:00 slavnostní zahájení (moderátorka Sandra Parmová, osobnosti hodinářského světa, ambasadoři)

19:00 – 23:00 VIP společenský večer

So 20.10.

10:00-18:00 pro veřejnost

17:00 slavnostní vyhlášení ceny Watch of the Year 2018 presented by Salon Exceptional Watches

Předprodej vstupenek probíhá v síti Ticketstream a goout.net.

Generálním partnerem SEW je společnost Saffron, hlavními partnery jsou Samsung, Moravská galerie v Brně a VINOFOL- vinařství Novosedly.

Štítky hodinky, veletrh, Salon Exceptional Watches 2018, Brno, přednáška, výstava, Střední a východní Evropa, Česko, Breitling, Moravská galerie v Brně, Německo, Švýcarsko, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno hostí největší veletrh luxusních hodinek ve střední a východní Evropě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.