Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Spolek Voda z Tetčic napadl územní rozhodnutí obchvatu Mikulova

Spolek Voda z Tetčic zastoupený jediným člověkem Josefem Dvořákem napadl územní rozhodnutí pro stavbu obchvatu Mikulova, který je součástí dálnice D52 z Brna do Rakouska.Potvrdil to ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala. O jak velké zdržení při stavbě nakonec půjde, zatím nelze odhadnout. Silničáři však očekávají, že příprava stavby skončí u soudu.

„Lhůta pro napadení územního rozhodnutí končí v neděli večer. Řízení se účastnilo sedm spolků a tři fyzické osoby. Čekáme ještě další napadení," řekl Fiala.

Co Voda z Tetčic v dokumentu píše, silničáři zatím nevědí, protože ho má k dispozici stavební úřad a bude se jím zabývat jihomoravský krajský úřad. „Předpokládám, že jde jen o obstrukce a že se dočkáme správní žaloby. Záleží, jak rychle budou soudy postupovat," řekl Fiala.

Po Žabovřeské další soudní napadení

Dvořák napadl i stavební povolení pro stavbu velkého městského okruhu v Brně v úseku Žabovřeská, léta blokuje například modernizaci a elektrizaci železniční tratě z Brna do Zastávky. Obchvat Mikulova má být první stavbou dálnice D52 mezi Pohořelicemi a státní hranicí.

Čtyřkilometrový úsek má stát zhruba 1,9 miliardy korun. Spolky již léta napadají i další úseky dálnice, které mají vést přes Novomlýnské nádrže a pod kopci CHKO Pálava. Stavba dálnice z Brna do Pohořelic stojí už od roku 1996, od té doby Rakušané svoji dálnici A5 z Vídně dostavěli až k Poysbrunnu a chybí jim posledních necelých deset kilometrů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky obchvat, Mikulov, voda z tetčic, napadnutí, Tetčice, dálnice, Brno, Tim Hamilton, Josef Dvořák, Ředitelství silnic a dálnic, Rakousko, napadení, Pohořelice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolek Voda z Tetčic napadl územní rozhodnutí obchvatu Mikulova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.